Radnici Pretisa iz Vogošće obustavili rad zbog kašnjenja junske plate

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Radnici Pretisa su danas obustavili rad i protestovali u krugu preduzeća u Vogošći zbog kašnjenja junske plate. Oni su danas pokušali razgovarati s upravom kako bi saznali kada će dobiti platu, međutim bezuspješno.

Zbog kašnjenja dvije plate radnici su 9. jula potpisali sporazum s upravom o tome da će isplatiti zaostali novac iz maja i juna. Jedna plata im je uplaćena, međutim druga nije.

Enes Purić, zamjenik predsjednika sindikata Pretisa, kaže da su jutros pokušali saznati kada će dogovor biti ispoštovan, a radnici dobiti svoj novac.

“Okupili smo se jutros kada smo prošli da pitamo za platu, ali smo naišli na žestok otpor, jer nam osiguranje nije dalo ulazak. Mi smo nekako nazor ušli u našu kancelariju, a kada smo krenuli iz nje, ponovo nam je bio zabranjen ulaz u jednu našu zgradu, zatim nam nisu dali da uđemo u proizvodnu zgradu gdje radimo, gdje smo zaposleni. Nailazili smo na otpor, ignorisali su nas u pregovorima i zato je došlo do ove obustave”, rekao je on.

Navodi da radnici neće popustiti dok i zakasnjela junska plata ne legne.

“Bilo je rečeno da će u petak, ali tih petaka je bilo i ranije. Uvijek ponedjeljkom kažu ‘u petak’, a petak brzo dođe i prođe i ništa se ne desi”, kazao je Purić.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o