Promocija romana “Inkapsulirane duše” i dodjela nagrade za “IX Bugojansku vazu” povodom Dana državnosti BiH

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U subotu, 27.11.2021. u 19,00 sati u Maloj sali KSC Bugojno će biti upriličena promocija romana “Inkapsulirane duše” Nedžada Ibrahimovića. Promotor romana će biti Nedžad Milanović a moderator Belma Bektić.

Nedžad Ibrahimović je bosanskohercegovački književnik, književni i filmski kritičar, scenarist i autor dokumentarnih filmova. Doktor je književnih nauka. U Holandiji 1996. godine završio je studije na Medija akademiji (Hilversum). Zaposlen je kao redovni profesor na Univerzitetu u Tuzli, gdje predaje Historiju filma i Teoriju književnosti. Na University of Washington (Seattle, SAD) predavao južnoslavenski film i južnoslavensku književnost u egzilu. Dobitnik je više nagrada za književno stvaralaštvo.

“Inkapsulirane duše” je njegov novi roman u izdanju Gradske biblioteke Zenica.

Po završetku promocije romana, u 19,30 sati će se upriličiti dodjela nagrade laureati “IX Bugojanske vaze”. Tom prilikom će se predstaviti autor i nagrađena priča.

Organizator manifestacije je JU Kulturno sportski centar Bugojno povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine a pokrovitelji su Općina Bugojno i Fondacija za izdavaštvo Sarajevo.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/