16 dana aktivizma – Forum žena KO SDP BiH SBK

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

„16 dana aktivizma je globalna, svjetska kampanja koja se obilježava u preko stotinu zemalja svijeta. Kampanja počinje 25. novembra – Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10.decembra – Međunarodnim danom ljudskih prava.

U sklopu redovnih aktivnosti Foruma žena KO SDP BiH SBK/KSB, zajedno sa Forumom žena OO SDP BiH Bugojno, članovima predsjedništva OO SDP BiH Bugojno, te predsjednikom KO SDP BiH SBK/KSB Nijazom Helezom, u utorak, 23. novembra u Bugojnu je održan zajednički sastanak, kako bi se između ostalog, pripremile aktivnosti u svim Forumima žena SDP-a na području našeg kantona u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protv nasilja nad ženama.

Ovaj dan potrebno je obilježiti kako bi se osudili svi oblici rodno zasnovanog nasilja, nasilja u porodici, silovanja, seksualnog uznemiravanja do nasilja i mobinga od strane poslodavaca kao i neadekvatnog reagovanja najbliže okoline, društva i države na ovakve pojave.

                                                 FOŽ  OO SDP BiH BUGOJNO

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o