Portal Bugojno Danas poklanja 10 ulaznica za dva pozorišna hita u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

POTREBNO JE DA PODIJELITE ČLANAK NA SVOJ FACEBOOK PROFIL SA NAŠE FACEBOOK STRANICE Bugojno Danas i da lajkujete Facebook stranicu Bugojno Danas ukoliko već niste, u komentar ispod članka na Facebooku napišite za koju predstavu želite kartu broj 1 ili 2, imena pobjednika ćemo objaviti u petak u 21:00.

U subotu, 23.09.2017. u našem gradu izvest će se dvije pozorišne predstave koje su obilježile proteklu pozorišnu sezonu u BiH. Pored BiH predstave su izvođene i u mnogim drugim državama a dobile su i mnoge prestižne nagrade na festivalima.

Predstava „Ružno pače“ je za djecu i izvest će se u Pozorišnoj dvorani KSC Bugojno 23.09.2017. s početkom u 12,00 sati.

A u 19,30 sati, 23.09.2017.,  također u Pozorišnoj dvorani, izvest će se hit predstava „MUJO, SULJO I FATA U DRUŠTVU SPEKTAKLA“.

Cijene ulaznica su simbolične zbog podrške sponzora tako da će cijena karte za „Ružno pače“ biti 3,00 KM a za „Muju, Sulju i Fatu u društvu spektakla“ 5,00 KM.

„Ružno pače“ – o predstavi

Predstava za djecu “Ružno pače” rađena je prema jednoj od najljepših bajki Hansa C. Andersona. Priča o pačetu koje svi odbacuju jer je drugačije i kojem se ismijavaju, a koje posataje fantastičan labud koji zasjeni sve – priča je o tome da nema predaje, da svačija osobnost može doći do izražaja, da biti drugačiji ne znači biti slabiji od drugih. To je priča koje svako dijete treba da zna.

Prelijepu predstavu je režirala mlada rediteljica Elma Islamović, a u predstavi igraju neki od najboljih mladih glumaca u BiH: Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dražen Pavlović, Džana Džanić i Amar Čustović. Veselu, predivnu muziku je komponovao Brano Jakupović iz svjetski pzonatog benda “Dubioza kolektiv”, čudesnu scenografiju je kreairala naša poznata arhitektica Lada Maglajlić, a fantastične kostime čuveni dizajnerski duo Irma Saje i Vanja Ciraj.

„Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ – o predstavi

Haris Pašović i East West Centar se, u višestruko nagrađivanoj predstavi “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” (Nagrada za najboljeg reditelja, glumicu, glumca i muziku na 30. Pozorišnim sustretima u Brčkom), ovoga puta obraćaju onome najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S

Humor se pokazao vitalnom osobinom našeg društva i u najtežim istorijskim periodima. Danas, kad smo suočeni sa nizom problema, naša predstava poziva heroje svih bosanskohercegovačkih šala – Muju, Sulju i Fatu – da iz njihovog ugla sagledamo našu stvarnost i razmotrimo neka rješenja. Privrženost publike Muji, Sulji i Fati u BiH i cijelom regionu i visok stepen identifikacije, izvrsna je mogućnost da se promijeni često depresivni pogled na BH stvarnost, i da sa više rekalsiranosti pronađemo načine građenja dobre budućnosti.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/