BUGOJNO, SRAM NAS BILO: Na promociji knjige akademika Muje Demirovića prisustvovalo samo 30 osoba

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

U organizaciji KSC Bugojno danas s početkom u 18,00 sati u Kristalnoj sali općine Bugojno u toku je promocija knjige „BOSNA I BOŠNJACI U SRPSKOJ POLITICI“ autora akademika prof.dr. Muje Demirovića.

Na promociju nije došao skoro niko iz političkog života Općine Bugojno, samo par njih, 2 vijećnika od 25 vijećnika, načelnika, predsjedavajućeg i zamjenika Općinskog vijeća.

Na promociji knjige, pored autora, obratili su se i promotori:

– prof.dr. Salih Fočo – dekan Filozofskog fakulteta Sarajevo

– Adil Kulenović – predsjednik  Asocijacija nezavisnih intelektualaca „Kruga 99“

Knjiga “Bosna i Bošnjaci u srpskoj politici” daje dosad najtemeljitiju historijsku i politološku analizu zbivanja na ovim prostorima, ali nastoji ponuditi i model prema kojem BiH u budućnosti više ne bi bila prostor za potkusurivanje velikodržavnih aspiracija iz susjedstva.

Prof.dr. Mujo Demirović je akademik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti. Univerzitet u Bihaću mu je u 2017. godini u dodjelio počasno zvanja „profesor emeritus“.  Obavljao je i dužnost dekana pravnog fakulteta i rektora Univerziteta u Bihaću.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o