Policija deblokirala petlju Šićki brod, nekoliko boraca prevezeno u UKC Tuzla (VIDEO)

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Specijalne jedinice FUP-a jutros su deblokirali petlju Šićki Brod u Tuzli, a koju je grupa demobilisanih boraca Armije Repbulike Bosne i Hercegovine tri dana držala u blokadi.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a TK policijska akcija sprovedena je jutros oko šest sati.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko bivših boraca zadobilo je povrede te su prevezeni u Univerzitetsko-Klinički centar u Tuzli, radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Kako nam je potvrđeno iz tuzlanske bolnice, dvije osobe su prevezene u ovu zdravstvenu ustanovu. Riječ je o pacijentima I.A. i P.M. koji se trenutno nalaze u obradi, a prve informacije kazuju da su zadobili lakše tjelesne povrede.

Saobraćaj se na glavnom saobraćajnom čvorištu sada odvija bez problema, a pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK još uvijek su na terenu.

Na mjestu trodnevne blokade ostali su polomljeni improvizorani šatori u kojima su borci proveli tri noći zaredom, stari namještaj i zgarišta na kojima su nekoliko puta palili vatru kako bi se zagrijali.

Podsjetimo, nezadovoljni zbog, kako su i sami naveli ignoranstkog odnosa nadležnih, grupa demobilisanih boraca u srijedu je blokirala petlju Šićki Brod u Tuzli.

Od Vlade FBiH zahtjevali su uspostavu tačnog boračkog registra, ukidanje 1.600 boračkih udruženja te omogućavanje naknade svim demobilisanim borcima.

Na poziv resornog federalnog ministra Salke Bukvarevića na pregovore u Sarajevo nisu željeli ići. Njega su pozvali da dođe u Tuzlu u čemu im je on na kraju i udovoljio.

Nakon što je od njih tražio da u zgradu Skupštine TK pošalju pet svojih predstavnika, borci to nisu željeli učiniti te je nakon nekoliko sati sastanak otkazan, a Bukvarević krenuo put Sarajeva.

Izvor: Klix

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/