POKUŠAJ UBISTVA Pero Gudelj, vlasnik FIS-a, ranjen u glavu, prevoze ga u bolnicu u Sarajevo!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

17:20 Kako javlja reporterka “Avaza” sa lica mjesta, operacija je još uvijek u toku. Ljekari se svim snagama bore da spase Gudeljev život, čije je životno stanje i dalje ugroženo.

16:27 – Pacijent inicijala P.G. rođen 1955. godine primljen je na Kliniku urgentne medicine sa izuzetno teškim povredama glave nanesenim vatrenim oružjem. Stanje pacijenta je izuzetno teško i životno je ugrožen. Trenutno se nalazi na operaciji na odjelu neurohirurgije. Ljekari čine sve što je u njihovoj moći u cilju spašavanja njegovog života – kazala je Muamera Šehić, portoparol UKC-a

16: 20 Augustin Valjan, direktor FIS-a, u izjavi za “Avaz” kazao je da tek imaju prve informacije o ranjavanju Gudelja, i da ne znaju ništa više osim onoga što su već mediji objavili.

16:13 Kako javlja reporterka “Avaza” sarajevski ljekari se bore za život Pere Gudelja.

15:59 Pripadnici PU Travnik, kako saznaje “Avazov” portal iz bolnice u Novoj Biloj izuzeli su Gudeljevu odjeću zbog vještačenja.

15:51 Dok ne budu okončane istražne radnje, još se ne može govoriti o kvalifikaciji krivičnog djela tokom čijeg je izvršenja ranjen Pero Gudelj. Kazali su ovo za „Avaz“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK, odgovarajući na naš upit o tome kako je kvalificiran napad na poznatog poduzetnika. Inače, u Tužilaštvu SBK-a su na kolektivnom godišnjem odmoru, te niko ne odgovara na telefonske pozive, ali saznajemo da je tužilac na licu mjesta.

15:49 Pero Gudelj, saznaje “Avazov” portal, dovezen je kolima Hitne pomoći u Univezitetski klinički centar Sarajevo.

14:52 U mjestu Krčevina kod Viteza danas je iz vatrenog oružja pucano na vlasnika lanca FIS Peru Gudelja, saznaje “Avazov” portal.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica MUP-a Srednjebosanskog kantona, oko 13.30 sati za sada nepoznata osoba hicima iz vatrenog oružja nanijela je povrede osobi inicijala P.G. u predjelu glave.

Povrijeđeni je prvo prevezen u bolnicu fra Mate Nikolić u Novoj Biloj dovezen u 13.40 sati, a trenutno se nalazi na putu prema Sarajevskom kliničkom centru. Dok je bio u travničkoj bolnici, kako sazanjemo Gudelj je bio svjestan.

U toku su istražne radnje na rasvjetljenju ovog slučaja.

Prema nezvaničnim informacijama Gudelj u momentu ranjavanja se vozilom kretao prema svojoj farmi, a pronađen je nekoliko metara od svog automobila.

 

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/