Devet pehara za ratne vojne invalide na Sportskim igrama RVI-a SBK-a

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Članovi Udruženja RVI-a iz Bugojna postigli su odličan uspjeh na 20. jubilarnim Sportskim igrama RVI-a SBK-a, koje su održane proteklog vikenda u Dusini kod Fojnice.

-Zaista, volja, motiv i jedno zajedništvo pedeset RVI-a, koji su predstavljali naše udruženje na ovim igrama, donijelo je fantastične rezultate osvajanjem devet pehara, od čega su četiri prva mjesta u potezanju konopca, šahu, stonom tenisu i malom nogometu, jedno drugo mjesto u bilijaru, odnosno treće u bacanju kugle. Osvojili smo, također, prelazni pehar za najbolju ekipu u cjelini, pehar za najboljeg igrača na turniru u malom nogometu, i pehar za najjačeg igrača u disciplini potezanja konopca, rekao je Sabahudin Velić, predsjednik Udruženja RVI-a Bugojno.

Postignuti rezultati potvrđuju, dodaje, da je udruženje koje okuplja bugojanske ratne vojne invalide, jedno od najorganizovanijih i najuspješnijih na području SBK-a.

-Naravno, uspjeh bi bio nemoguć bez pomoći lokalne zajednice. Nadležne institucije su prepoznale značaj našeg učešća na ovim igrama, kao i privredni subjekti koji su svojim skromnim doprinosom pomogli da odemo i doneseno prvo mjesto i prelazni pehar u Bugojno, naglasio je.

Inače, organizator Sportskih igara RVI-a SBK-a bio je Savez RVI-a našeg kantona, a okupile su oko petsto ratnih vojnih invalida, koji su se takmičili u nekoliko sportskih disciplina.

 

rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/