NAKON POKUŠAJA SAMOUBISTVA: Sarajevski ljekari se bore za život Pere Gudelja, vlasnika FIS-a

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

22:47 Nakon sedam sati sarajevski ljekari završili su komplikovani operativni zahvat na glavi Pere Gudelja. Kako saznajemo, on je preživio ovaj zahvat, ali je i dalje životno ugrožen. Na UKCS-u, gdje će on ležati, svi dežurni ljekari su u pripravnosti i pratit će njegovo stanje.

21:34 Operacija i dalje traje, a od njenog početka prošlo je šest sati.

20:28 Kako javlja naša reporterka sa lica mjesta, ljekari na KUM-u UKCS-a se skoro punih pet sati bore za život Pere Gudelja. Nezvanično, ovaj iznimno težak operativni zahvat mogao bi biti završen u narednih sat vremena.

18:55 Uviđaj u mjestu Krčevina kod Viteza je završen.

Zbog sumnje da se radi o pokušaju samoubistva MUP Kantona Sarajevo je uzeo parafinski otisak od Pere Gudelja gdje se sumnja na samoubistvo, a pronađeni pištolj će biti poslan na vještačenje. 

18:38 Kako saznajemo, Gudelj je pokušao počiniti samoubistvo pucavši samom sebi u glavu. Metak mu je ušao u glavu sedam centimetara, ali je problem u tome što se raspršio pa je to dodatno zakomplikovalo situaciju.

17:20 Kako javlja reporterka “Avaza” sa lica mjesta, operacija je još uvijek u toku. Ljekari se svim snagama bore da spase Gudeljev život, čije je životno stanje i dalje ugroženo.

16:27 – Pacijent inicijala P.G. rođen 1955. godine primljen je na Kliniku urgentne medicine sa izuzetno teškim povredama glave nanesenim vatrenim oružjem. Stanje pacijenta je izuzetno teško i životno je ugrožen. Trenutno se nalazi na operaciji na odjelu neurohirurgije. Ljekari čine sve što je u njihovoj moći u cilju spašavanja njegovog života – kazala je Muamera Šehić, portparol UKC-a.

adb3407

Šehić: Ljekari čine sve što je u njihovoj moći (Foto: B. Nizić)

16:20 Augustin Valjan, direktor FIS-a, u izjavi za “Avaz” kazao je da tek imaju prve informacije o ranjavanju Gudelja, i da ne znaju ništa više osim onoga što su već mediji objavili.

16:13 Kako javlja reporterka “Avaza” sarajevski ljekari se bore za život Pere Gudelja.

15:59 Pripadnici PU Travnik, kako saznaje “Avazov” portal iz bolnice u Novoj Biloj izuzeli su Gudeljevu odjeću zbog vještačenja.

15:51 Dok ne budu okončane istražne radnje, još se ne može govoriti o kvalifikaciji krivičnog djela tokom čijeg je izvršenja  ranjen Pero Gudelj. Kazali su ovo za „Avaz“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK, odgovarajući na naš upit o tome kako je kvalificiran napad na poznatog poduzetnika. Inače, u Tužilaštvu SBK-a su na kolektivnom godišnjem odmoru, te niko ne odgovara na telefonske pozive, ali saznajemo da je tužilac na licu mjesta.

15:49 Pero Gudelj, saznaje “Avazov” portal, dovezen je kolima Hitne pomoći u Univezitetski klinički centar Sarajevo.

14:52 U mjestu Krčevina kod Viteza danas je iz vatrenog oružja pucano na vlasnika lanca FIS Peru Gudelja, saznaje “Avazov” portal.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica MUP-a Srednjobosanskog kantona, oko 13.30 sati za sada nepoznata osoba hicima iz vatrenog oružja nanijela je povrede osobi inicijala P.G. u predjelu glave.

Povrijeđeni je prvo prevezen u bolnicu fra Mate Nikolić u Novoj Biloj dovezen u 13.40 sati, a trenutno se nalazi na putu prema Sarajevskom kliničkom centru. Dok je bio u travničkoj bolnici, kako sazanjemo Gudelj je bio svjestan.

U toku su istražne radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Prema nezvaničnim informacijama Gudelj u momentu ranjavanja se vozilom kretao prema svojoj farmi, a pronađen je nekoliko metara od svog automobila.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/