POKRENUTA ONLINE PETICIJA Građani traže doživotni zatvor za ubice Arnele Đogić

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Na društvenim mrežama pokrenuta je online peticija kojom se za ubice Arnele Đogić iz Olova, Muriza Brkića i Avdiju Selimovića traži doživotna zatvorska kazna.

U tekstu peticije piše:

“Pokrenuo sam ovu peticiju sa ciljem da se na neki način čuje i naš glas, glas običnog naroda u borbi protiv monstruma, zločinaca, podlaca i najvećih propalica i slabića koji su ikada hodili ovom našom divnom domovinom BiH.

Svi smo dobro upoznati na koji monstruozan, svirepan, podmukao i krajnje nehuman i bezobrazan način je naša sugrađanka, prelijepa djevojka u cvijetu svoje mladosti, kada je cijeli život bio pred njom, ubijena. Mučki ubijena.

Ubila su je dva monstruma, čije ime ne želim ni da napišem, ne želim da ih stavim u isti tekst sa našom Arnelom, koje nažalost više nema. Odakle nekome pravo da oduzme nekome kćerku, sestru, rodicu, prijateljicu, komšinicu, sugrađanku. Život je dat od Boga i samo On ima pravo da ga i uzme.

arnela

Da se više nikada, nikome ne dogodi ovako nešto ni slično, ja Vas sve iskreno molim, potpišite ovu peticiju kako bi odali počast našoj prelijepoj Arneli, a također i napravili pritisak na naše tužilaštvo i sudstvo kako bi ovi monstumi dobili doživotni zatvor.

Neka ti je vječni rahmet draga Arnela!”

Peticiju možete naći OVDJE.

Arnela Đogić nestala je u subotu navečer, a nakon 48 sata intenzivne potrage pripadnici MUP-a ZDK-a uspjeli su identificirati i uhapsiti njene ubice, koji su bez imao pokajanja priznali da su mučki ubili djevojku.

Nedugo poslije, pronađeno je i njeno tijelo. Dženaza će biti obavljena danas u Olovu.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/