Bugojanac Dino Bušatlija više od 20 godina se bavi ribolovom

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Dino Bušatlija (31) iz Bugojna već više od 20 godina se bavi ribolovom. Kako kaže, to je pomalo nevjerovatno, ali čim je počeo hodat otac mu je kupio štap za pecanje od kojeg se ne odvaja ni dan danas.

Ne odvaja se od štapa

– Ribolov je moj život u dok sam živ bavit ću se ribolovom. Ko zavoli ribolov i štap taj se ne odvaja od njega, a takav je slučaj i sa mnom. Jednostavno uživam u ribolovu i svaki minut proveden na rijeci meni je prelijep. Svaki ribarski plijen je priča za sebe – rekao je Bušatlija.

Buštalija dodaje da je osvajao više puta treće mjesto ja kantonalnom takmičenju, drugo na općinskom, ali da to njemu ne predstavlja veliki značaj.

– Meni takmičenja nisu toliko značajna koliko mi je značajan taj smiraj koji imam kad sam u ribolovu. To se ne može opisat riječima, to jednostavno se zavoli i svaki put kada odem u ribolom desi se nešto novo i nepredviđeno što daj još veću draž – kazao je Buštalija.

Ističe da najveći ulov imao prošle godine kada je uhvatio šarana teškog više od 8 kilograma.

– Taj dan i taj ulov ću pamtiti cijeli svoj život, Nije mala stvar kad se ulovi toliki šaran. Većina prijatelja kada su vidjeli fotografiju koju sam stavio na Facebook su bili oduševljeni koliku ribu sam uhvatio. A iskreno, pravo sam se napatio dok sam je ulovio – kaže Bušatlija.

Dodaje da je stanje u ribovnom društvu Bugojno jako loše jer se sve manje poštuju pravila ribolova,

dino-busatlija22

Ljudi love bez dozvole

– Lovi se bez dozvole, a naše društvo je nemoćno kako bi se takve stvari sankcionisale. U ribolov idem barem 3 puta sedmično, jednostavno se nađe vremena za ono što volite – kazao je Bušatlija.

Otac zaboravio lovačkog psa u gepeku

Dino ističe zanimljivu anegdotu njegovog oca Gorana koji se bavi lovom više od 40 godina.

– Otac je jednom prilikom bio u lovu i zaboravio je u automobilu psa. Pas je dva dana bio u autu i organizovala se čak i bezuspješna potraga za psom. Dva dana nakon što je “pas nestao” i nakon što smo se vratili s potrage čuli smo da je nešto kihnulo u gepeku,  to je bio pas i dan danas se nasmijem od srca kada se prisjetim tog momenta – kaže kroz smijeh Bušatlija.

Autor: A. VREBAC

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o