Picklball – kombinacija badmintona i tenisa

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Picklaball (na našem jeziku piklbol) je zabavan sport koji kombinira elemente tenisa, badmintona i stolnog tenisa. Ovaj sport postaje sve popularniji diljem svijeta, a polako ali sigurno osvaja i Europu. Bez obzira na dob i tjelesnu spremnost, svako se može uključiti u ovaj sport i uživati u igri. U ovom članku ćemo navesti što je Picklaball (piklbol), koje su prednosti igranja ovog sporta, a više detalja o piklbolu mozete naći na novom portalu www.piklbol.ba.

Ukratko par dojmova

  • Picklaball je zabavan i dinamičan sport koji kombinira elemente tenisa, badmintona i stolnog tenisa.
  • Ovaj sport donosi brojne zdravstvene i socijalne prednosti za sve igrače.
  • Popularnost Picklaballa (piklbola) u Europi raste, s rastućim brojem klubova i turnira.
  • Ako želite započeti s igranjem Picklaballa (piklbola), postoje brojne mogućnosti za upis u klubove i sudjelovanje na turnirima.
  • Picklaball (piklbol) je sport pogodan za sve generacije.

Šta je Picklaball (piklbol)?

Picklaball ili piklbol, je novo-sportski trend koji kombinira elemente tenisa, badmintona i stolnog tenisa. Ova igra se igra na terenu koji nalikuje na badminton teren – dimenzije su mu 20×10 metara, ali visina mreže se razlikuje. Visina mreže je jednakih 86.4 cm za dvostruku igru, ili 91.4 cm za pojedinačnu igru. Teren se dijeli na dva dijela (lijevi i desni) odvojenih srednjom linijom. Igrači udaraju lopticu sličnu teniskoj loptici posebnim reketima te se tako nastavlja igra dok jedna ekipa ne osvoji 11 bodova (tačnije, mora osvojiti dva boda više od protivničke ekipe). Sve ovo čini piklbol iznimno zabavnom igrom za razne generacije.

Ukoliko ste ikada igrali tenis, badminton ili stolni tenis, Piklbol je definitivno sport koji trebate probati!

Igrači se mogu razlikovati po dobi (od djece do starijih osoba) te po znanju ili vještini. Za razliku od tenisa, Piklbol nema preveliki naglasak na snazi ili brzini igrača, već igru čini dinamičnom i izazovnom. Jednako tako, Piklbol je sport u kojem se igrači mogu prijateljski družiti dok se igraju.

Dimenzije igrališta86.4 cm (za dvostruku igru) ili 91.4 cm (za pojedinačnu igru)
Dimenzije loptice7-10 cm (promjer)
Težina loptice9-13 unci (255-368 grama)
Visina mreže86.4 cm (za dvostruku igru) ili 91.4 cm (za pojedinačnu igru)

Prednosti igranja Picklaballa (piklbola)

Picklaball (piklbol) je više od obične igre – to je sport koji donosi mnoge prednosti za zdravlje i dobrobit tijela i uma. Mnogi igrači se odlučuju za Picklaball zbog njegovih različitih prednosti, uključujući:

  1. Zdravstvene beneficije: Picklaball je postao popularan zbog svojih zdravstvenih beneficija. Igrači se kreću mnogo, što pomaže u sagorijevanju kalorija i poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Također, poboljšava koordinaciju ruku i očiju te jača mišiće.
  2. Fizička aktivnost: Igranje Picklaballa je sjajan način da ostanete aktivni i zdravi. Tijekom igre, igrači se kreću mnogo i intenzivno, što dovodi do znojenja i unošenja zdravog opterećenja na tijelo.
  3. Socijalne interakcije: Picklaball je timski sport koji omogućuje igračima da sretnu nove ljude i steknu nova prijateljstva. Igranje u timu pomaže u razvoju socijalnih vještina i poboljšava međuljudske odnose.
  4. Poboljšava raspoloženje: Igranje Picklaballa može pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju raspoloženja. Sport oslobađa endorfine – prirodne kemikalije u mozgu koje poboljšavaju osjećaj sreće i zadovoljstva.

Dakle, Picklaball (piklbol) nije samo zabavna igra, već i sport koji donosi brojne prednosti za sve igrače.

Kako započeti s igranjem Picklaballa (piklbola)?

Ako ste zainteresovani za igranje Picklaballa (piklbola), postoji nekoliko koraka koje možete učiniti kako biste započeli svoju sportsku avanturu. Ovaj sport je osvježavajući i dinamičan, a pruža vam priliku da se zabavite i družite se s drugim igračima. Dakle, ovdje možete saznati kako možete postati dio sve veće zajednice Picklaball igrača.

Pronađite klub

Prvi korak u igranju Picklaballa (piklbola) je pronaći klub u svojoj blizini. Postoje mnogi klubovi koji nude treninge i kurseve za početnike, kao i organizuju turnire za igrače svih razina. Možete provjeriti lokalne sportske klubove, vanjske terene ili odgovarajuće internetske stranice za traženje klubova.

Upoznajte se s opremom i pravilima igre

Da biste igrali Picklaball (piklbol), morat ćete upoznati se s odgovarajućom opremom i pravilima igre. Oprema uključuje reket, piklbol lopticu i mrežu. Pravila su jednostavna i lako ih je naučiti, s naglaskom na fair play i pošteno natjecanje. Na treningu ćete dobiti sve potrebne informacije o opremi i pravilima igre.

Sudjelujte na turnirima i natjecanjima

Kada se osjećate spremni za natjecanje, možete se prijaviti za turnire i natjecanja. Ovo će vam pružiti priliku da napredujete u igri, upoznate nove igrače i putujete u različite dijelove zemlje i svijeta. Mnogi klubovi organiziraju turnire, ali postoje i međunarodna takmičenja na različitim lokacijama. Sudjelovanje na turnirima i natjecanjima pružit će vam nezaboravno iskustvo i puno zabave.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/