Peti dan Festivala Fedra BiH Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U okviru Takmičarskog programa jučer je odigrana predstava “Neboder”, u izvedbi HKUD “Dinara” Livno“. Tekst je napisala Lana Šarić, a režijski dio posla uradio je Dinko Periša.
“Neboder” je drama o ljudima stiješnjenim granicama, možda fizičkim, a možda samo mentalnim. U visokom neboderu, u kojem je život potpuno nalik na život u bilo kojoj zemlji koju poznajemo, živi skupina prijatelja, komšija sa zadnjeg sprata. Oni na krovu nebodera igraju košarku, druže se, zaljubljuju. Taj neboder je potpuno isti kao svaki drugi neboder, ali po nečemu sasvim poseban- nema vrata za van. Mladi stanari različito reaguju na tu zarobljenost, a jedan od njih postane opsjednut idejom da izađe van. Kada mu mlađi brat Dino umre od srčane mane, odvažuje se da to i učini.

U jutarnjem terminu Dječija scena Teatra FEDRA Bugojno je izvela predstavu “Jezik je najjače oružje”, u režiji Ajle Kurtović. Predstava govori o odnosu dječaka i djevojčica u današnjem vremenu, o njihovim različitostima i sukobima, ali i o jeziku koji na kraju napravi najveću štetu.

Večeras će Gradsko pozorište Trebinje izvesti predstavu “Jedan sluga, a dva gospodara”, a DP Eko Art Bugojno će za mlade odigrati “Kut i ja” u okviru Pratećeg programa.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o