Otkrivamo datum kada će biti otvoren MEGA projekat Biser Rostovo

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Danas su u obilazak radova na projektu Biser Rostovo došli načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg OV Salih Gurbeta.

Onim što su vidjeli ostali su očarani i bez teksta s obzirom da je prošlo godinu dana od posljednje posjete. Svi se slažu da će ovo biti veoma značajno za Bugojno kao i za Srednjobosanski kanton.

Asim Šahman je kazao kako investitori očekuju da će otvorenje objekta biti 25.03.2018.

“Očekujemo da ćemo do marta dosta toga uraditi. Sve zavisi od zime, ako bude jaka zima teško da ćemo moći ispoštovati rok investitora a to je 25.03.2018. da se otvori ovaj objekat u kojem bi bili svi sadržaji dostupni, od bazena, sauna, džakuzija, restorana, soba i svega onoga što ide uz ovakav centar. Ovo je druga faza, radi se na unutrašnjim građevinskim radovima, radi se na elektro instalacijama i mašinskim instalacijama. To su vrlo zahtjevni radovi koji nose dosta novca. Zahvaljujući investitorima potpisali smo ugovore i krenuli smo puno parom da radimo dalje”, istakao je između ostalog koordinator projekta Biser Rostovo, Asim Šahman.

“Završni su radovi, vjerujem akobogda po ovom protokolu kao što je Asim kazao, negdje u martu, da će doći do novog objekta koji će biti otvoren i mislim da će biti koristan za čitavu lokalnu zajednicu ali i regiju jer ovakvi objekti nedostaju i regiji i lokalnoj zajednici”, naglasio je prvi čovjek Bugojna, Hasan Ajkunić.

“Ovo danas što smo vidjeli i čuli koji su planovi akobogda u budućnosti daje garant da će biti onako kako je planirano. Ja sam očaran onim što sam vidio. Ono što me stvarno raduje je to da će našim Bugojancima, ljudima u našoj regiji i svim gostima biti dostupno ono što će ovaj objekat nuditi”, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno, Salih Gurbeta.

“Ovo zaista ima jednu perspektivu da postane jedno turističko sjedište da postane turističko sjedište Srednjobosanskog kantona. Nadam se da ćemo ispred Općine Bugojno i Općinskog vijeća učiniti sve da dođe do realizacije”, naglasio je predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno, Igor Vrljić.

U nastavku pogledajte detaljnije:

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/