Bugojanac kod kojeg je nađena dječija po*nografija na slobodi

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Osumnjičeni priznao da je pet godina aktivno komunicirao sa nepoznatim osobama i razmjenjivao po*nografski sadržaj čiji su akteri djeca.

Dvadesetogodišnjak iz Bugojna A. M. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi po*nografije pušten je nakon saslušanja na slobodu.

Ovo je za Oslobođenje potvrdila Ernesa Beganović, portparol Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

– Nakon ispitivanja osumnjičenog i uvida u dokumentaciju uz izvještaj postupajući tužilac je odlučio da se ne stavlja prijedlog za određivanje pritvora i da se osumnjičeni neće izvoditi pred suca za prethodni postupak, odnosno da se osumnjičeni A. M. pusti na slobodu, a da će se nastaviti redovan postupak istrage, pojasnila je ona.

Podsjetimo, privedeni mladić je priznao da je pet godina aktivno komunicirao sa nepoznatim osobama i razmjenjivao po*nografski sadržaj čiji su akteri djeca. Njemu je na teret stavljeno da je unazad pet godina putem određenih web portala i društvenih mreža aktivno komunicirao sa nepoznatim osobama te na taj način razmjenjivao po*nografski sadržaj čiji su akteri djeca.

Tokom pretresa objekta koji koristi osumnjičeni u njegovom računaru, kao i drugim elekronskim medijma, nađeno više stotina videosnimaka i fotografija sa seksulano eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od dvije do osam godine. Isto tako pronađena je literatura koju je osumnjičeni koristio za prikupljanje informacija “kako doći do djeteta”. On je tokom saslušanja sve priznao.

oslobodje.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/