OPREZ: Bugojanac prevaren za 550 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U redakciju smo dobili poruku od vjernog čitaoca koji nam se obratio upozoravajućom porukom koju vam prenosimo u cijelosti:

“Dobar dan, baš sam sada čitao vaš članak o ovim prevarama s lažnim dojavama, međutim za mene je ta informacija već bila prekasna. Radi se o Danku Blagojeviću https://www.facebook.com/danko94 koji mi je rekao da ima dojavu tj. da zna ishod rezultata “namještene utakmice” za mene, naravno, slagao me, a tražio 550 KM (oko 280 eura) da mu uplatim. Nasjeo sam na njegovu foru kojom me ubijedio da zaista ima dojave, a to su bili lažni listići kojim manipuliše narod. Išao sam u policiju gdje su mi rekli da se može pokrenuti kazneni postupak što može trajati dugo nakon čega bi se suočio sa njim lice u lice, što ne želim. Jedino takvim postupkom je moguće istjerati pravdu i razotkriti prevarante. Isto vrijedi i za kupovanje preko interneta npr. olx.ba gdje smo skoro svi nešto kupili, ukoliko vam ne dođe plaćeni proizvod u ruke ili kopija, morate pokrenuti kazneni postupak, što nam govori da je ljude veoma lako prevariti u ovoj državi. Najviše mi je žao jer znam da nisam jedini prevaren i da će još biti prevarenih, a još više ljudi kojima su to zadnje pare.”

U ime našeg portala, nazvali mup SBK te pokušali saznati šta raditi u ovome slučaju gdje su nam rekli isto kao prevarenom Bugojancu, kazneni postupak je neminovan te mora doći do suočavanja licem u lice sa tuženim.

Ovim putem molimo sve one koji pročitaju ovaj tekst da ne nasjedaju na dojave i namještene utakmice jer je to zakonom strogo zabranjeno i kažnjivo te niko ne bi prodavao i namještao utakmice preko Facebooka.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/