Bugojno-danas.info savjetuje: Evo zašto nema dojava za namještene utakmice preko Facebook-a

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas smo svjedoci mnogih internetskih prevara gdje je prisutna najveća ona koja se tiče namještenih utakmica na koje nasjedaju kako muškarci tako i žene.

Postoji veliki broj lažnih profila i dojavljivača utakmica preko društvene mreže Facebook koji za tu uslugu traže određeni novac. Uglavnom se prevaranti služe metodom dojave gdje nude prelaz rezultata u utakmici koja je “namještena”, to je najprimamljiviji koeficijent svim kladioničarima, skoro nemoguće za pogoditi. Prevaranti uglavnom nude koeficijent 25 za neku utakmicu.

Naš portal je uradio malu analizu kojom bi vas ubijedio da ne nasjedate na namještene utakmice preko Facebook-a.

Naime, prevarant prodaje dojavu za utakmicu npr. za 500 KM, garantuje koeficijent od 25. Vi nasjednete i uplatite mu taj novac, prevarant vam kaže koja je utakmica u pitanju, vi odigrate i ako slučajno pogodite, sljedeći put će vam tražiti hiljade maraka za dojavu, ako ne pogodite, izgubit će mu se svaki trag. Međutim da ne bi do toga došlo, vodite se ovom logikom. Ako dojavljivač zna rezultat namještene utakmice kojoj je koeficijent 25, a koji prodaje za 500 KM, tih 500 KM mu ništa ne znače u odnosu na utakmicu za koju ima dojavu jer sa uplatom od 20 KM na tu utakmicu ima tih 500 KM koje će dobiti kada pogodi taj par.

Bugojno-danas.info vam savjetuje da ne kockate nikako, jer je sve više namještenih mečeva u pravom životu, a preko Facebook-a vas za “namještene utakmice” mogu samo prevariti za novac koji ste “krvavo” zaradili.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/