OO BOSS BUGOJNO: Nalazi li se Bugojno i Bosna i Hercegovina u predrevolucionarnom stanju?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nalazi li se Bugojno i Bosna i Hercegovina u predrevolucionarnom stanju? Ako i ne, onda se svakako ubrzano kreće prema takvom stadiju, a najnovije brojke i ankete upravo to i pokazuju.
Kao prvo, gotovo trećina Bosanaca i Hercegovaca smatra kako je robovlasništvo ,ili kapitalizam kako to nazivaju samozvani kapitalisti, uzrok siromaštva i gladi.
Kao drugo, većina ispitanika smatra kako istinska demokracija nije moguća u sklopu ovakvog ekonomskog sistema.

Generalno gledajući, preko 60%Bosanaca vjeruje kako u njihovoj zemlji ne postoji stvarna demokracija jer biznis ima preveliki politički utjecaj te kako su glasovi birača podređeni tim interesima.
Najzanimljiviji podatak od svih? Svakako ovaj – 20% Bosanac veruje kako se njihovo životno stanje ne može promijeniti reformama te kako samo revolucija može promijeniti postojeće društvo na bolje.
Trebamo uzeti u obzir da gradani svakodnemno se bore kako prehraniti familiju,uzmimo da smo jedna od najnerazveniji i korupirani država u evropi,obični čovjek je zaboravljen od vladjući politički struktura,oni koji imaju sreću da rade su večinom robovi kod poslodavac.
Uzmimo da radnici rade za 350 Km, a potrošačka korpa je po zadnjim anketama je 850 km za četvoročlanu familiju.

Zaista svi se moramo zapitati sta nam radi vladjuća politička svita.
Ovim putem pozivamo sve one koji misle da vako više neijide da zajedno na prestojećim opštinskim izborima ,otjeramo u istoriju one koji misle da mogu gospodariti našim životima. Prvi koraci narodnoga butna i revolucje biće pobjeda loše vlasti.

Predsjednik-OO-BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/