Dobra vijest za vozače u našoj zemlji: Jeftinija registracija vozila u BiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Radna grupa za procjenu mogućnosti ukidanja stiker naljepnica, koju je prije dva mjeseca formiralo Vijeće ministara BiH, uradila je detaljnu analizu i utvrdila da prilikom registracije vozila postoji višak dokumenata koji finansijski opterećuju osiguravatelja.

Kako saznaje portal faktor.ba , to se prije svega odnosi na zeleni karton koji, prema riječima članova Radne grupe, nije potreban u vozilu. Također, nakon uvođenja novog modela registracije bit će pooštrena kontrola registrovanih vozila.

Radna grupa bila je dužna u roku od 60 dana pripremiti izvještaj i dostaviti ga Vijeću ministara BiH na dalje razmatranje.

Izvještaj je, prema informacijama Faktora, spreman i čeka se mišljenje svih članova Radne grupe sastavljene od predstavnika državnog Ministarstva komunikacija i prometa, te Agencije za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka BiH, a Vijeću ministara BiH trebao bi biti dostavljen u toku današnjeg dana ili u ponedjeljak.

Osim smanjenja papirologije, registracija vozila će biti vršena modernim tehnologijama, pri ćemu će se koristiti iskustva Evropske unije i zemalja iz okruženja.

faktor.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/