OO BOSS Bugojno: Čestitka povodom 15. Aprila Dana Armije BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

15 – tog Aprila 1992 – godine, stvorena je Armija Republike Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu velikosrpsku politiku definiranu memorandumom SANU-a, i agresiju na suverenu, medjunarodno priznatu, Republiku B i H koja je kulminirala genocidom nad Bošnjačkim narodom, možemo zaključiti da je stvaranje Armije R B i H jedan od najkrupnijih elemenata u cijeloj historiji Republike B i H. Da Armija B i H nije stvorena sa sigurnošću možemo reći da danas ne bi postojala ni Bosna i Hercegovina. Njen autohtoni narod, Bošnjaci do danas bi bili pobijeni na stratistima i u logorima, bili bi raseljeni i asimilirani, bili bismo nepoželjni u svojoj domovini, samim tim bi nestali.

Armija Republike B i H priča je o znanim i neznanim junacima, o hiljadama heroja širom Bosne i Hercegovine, o našim šehidima, palim borcima, o našim invalidima, i svima onima koji su utkali dio sebe u opstanak i naše pravo da živimo u našoj nam jedinoj domovini Bosni i Hercegovini. Nastanak Armije Bosne i Hercegovine, i odbrana Bosne i Hercegovine od strane Srpsko-Crnogorskog agresora je priča koja se mora pričati svaki dan i na svakom mjestu a ne samo na godišnjicu, jer to je priča koja živi sa nama i koja je dio nas. To je priča koja treba da bude znana svim našim potomcima i koja treba biti prenosena s koljena na koljeno.

Svim pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima, upućujemo iskrene čestitke povodom 21 – prve godišnjice od formiranja naše Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Presjednik-OO-BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/