Odbor etažnih vlasnika zgrade Nugle ll 13/4: Ovogodišnja sezona je počela 15.10., a nama su radijatori hladni

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na našu e-mail adresu stiglo je saopštenje za javnost Odbora etažnih vlasnika zgrade Nugle ll 13/4. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Obraćam Vam se u ime Odbora etažnih vlasnika zgrade Nugle ll 13/4.

Naša zgrada je isključena sa grijanja 16.02.2016.godine sa toplane O.R. Bade. Ta grejna sezona je završena bez grijanja. Ovogodišnja sezona je počela 15.10., a nama su radijatori hladni. Druga mogućnost zagrijavanja stanova ne postoji jer su u zgradi loši dimnjaci, a ne postoje ni drvarnice. Očekivali smo, i nadali se da će nam vlasnik toplane Adnan Karadža pustiti grijanje. To se nije desilo ni nakon pregovora između etažnih vlasnika i vlasnika toplane.

Na sastanku održanom 23.10.2017.godine smo pitali zašto je samo naša zgrada isključena iz sistema, a na šta je njegov odgovor bio – zbog dugovanja. Saznali smo također da u našoj zgradi postoji 5 ljudi koji ne plaćaju usluge grijanja, 10 stanova je prazno i oni su isključeni iz sistema.

Nugle ll 13/4 broji 42 stana i 84 stanara, od kojih je većina djece, staraca i bolesnih ljudi. O.R. Bade grije uži centar grada i sasvim smo sigurni da problem neplatiša postoji i u drugim zgradama, te da je naša zgrada nepravedno isključena iz sistema grijanja.

Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić, i Općinsko vijeće su usmenim i pismenim putem obaviješteni o našem problemu. Reakcija je izostala.

Ovim putem pozivamo načelnika, OV, općinske uprave da se aktivno uključe u rješavanje našeg problema; da se iz sistema grijanja isključe neplatiše, da ne bi ispaštali stanari koji uredno izmiruju svoje obaveze.

U slučaju njihovog nesluha, također najavljujemo žalbu prema ombudsmanima za ljudska prava u Sarajevu, gdje ćemo tražiti da se ispuni gore navedeni zahtjev”.

Odbor etažnih vlasnika zgrade Nugle ll 13/4

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/