BUGOJNO: U OŠ Bristovi otvoren savremeni kabinet informatike

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U OŠ Bristovi jučer je upriličeno svečano otvaranje kabineta informatike. Projekat je finansiran od strane Republike Turske, odnosno Turske vojne misije u BiH, ukupne vrijednosti oko 25 000 KM. Kabinet je opremljen sa 16 savremenih računara, kompletnom opremom i pametnom tablom za produktivnije odvijanje nastavnog plana i programa.

Intoniranjem himne BiH i Republike Turske i bogat kulturno-zabavni program jučer je u OŠ Bristovi upriličeno svečano otvaranje kabineta informatike. U holu škole prisutnima se obratio predstavnik Turske vojne misije u BiH komandant Tayfun Celik kazavši kako ga raduje činjenica što je pomogao učenicima da dobiju kabinet te na taj način steknu potrebna znanja u oblasti informatike. Direktorica škole Ilhana Adžem zahvalila se predstavnicima Turske vojne misije na uspješno završenom projektu.

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić kazao je kako je ovaj projekat još jedna potvrda dobrih prijateljskih odnosa Turske i BiH. Svečanom otvaranju kabineta informatike prisustvovao je i zastupnik u Skupštini SBK-a Amir Šečibović.

Presjecanjem vrpce učenicima i prosvjetnim radnicima na raspolaganje je stavljen kabinet opremljen savremenim računarima, pametnom tablom i drugom neophodnom opremom za kvalitetnu realizaciju nastave informatike.

Tekst: Rtvbugojno/Sabina Perenda

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/