Novih 16 radnika potpisalo ugovore za rad u ŠPD Srednjobosanske šume

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je u Upravnoj zgradi ŠPD Srednjobosanske šume d.o.o. Donji Vakuf održano svečano potpisivanje Ugovora o radu na određeno radno vrijeme 16 radnika, sjekača motornom pilom.

Mi danas nastavljamo proširenje, dolazi 16 novih sjekača. Mi imamo situaciju da već u drugom ili trećem navratu da ljudi koji rade u Austriji već duži vremenski period, dolaze i traže posao u našoj firmi. Dobili smo izuzetno kvalitetne ljude koji će biti primjer budućim naraštajima i budućim generacijama sjekača kako se može raditi i kako je raditi negdje u tuđini daleko od svoje kući i danas vratiti se i dobiti priliku raditi u svojoj zemlji“, istakao je između ostalog direktor ŠPD Srednjobosanske šume, Vildan Hajić.

Radio sam 16 godina u Austriji, dosadila mi je tuđina, putovanja, odvojen od familije. Zahvaljujem se direktoru šumarije“, kazao je novoprimljeni radnik Džemil Muslimović iz Bugojna.

Radio sam kao sjekač 2 sezone vani, sezonu u Sloveniji, sezonu sam radio u Hrvatskoj. Danas sam došao tu da potpišem ugovor. Puno mi znači, bio sam odvojen bio, imam 2 mala sina. Svaki put odeš, zoveš kuću, ali sve je to uzalud bez familije“, izjavio je Namik Muslimović iz Bugojna za naš portal.

Bio sam nezaposlen, prijavio sam se i puno mi ovo znači što su me pozvali na potpisivanje ugovora. Zahvaljujem se upravi šumarije, mislim da sam sposoban za ovaj posao za koji su me primili“, izjavio je Izet Biogradlija iz Busovače.

Bugojno-danas.info

16 novih radnika sjekača motornom pilom potpisalo ugovore za rad u ŠPD Srednjobosanske šume

16 novih radnika sjekača motornom pilom potpisalo ugovore u Upravnoj zgradi ŠPD Srednjobosanske šume d.o.o. Donji Vakuf

Posted by Bugojno Danas on Petak, 29. March 2019.

Upriličeno potpisivanje Ugovora za 16 radnika sjekača motornom pilom, u Upravnoj zgradi ŠPD Srednjobosanske šume d.o.o. Donji Vakuf

Posted by Bugojno Danas on Petak, 29. March 2019.
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/