Učenice IIIb Mješovite srednje škole Bugojno održale edukativnu radionicu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

28. marta 2019. godine od 18:30- 19:30h, učenice IIIb Mješovite srednje škole Bugojno (Adna Rizvan, Imman Šupić, Delila Beganović, Amna Bumbul, Minea Grbo, Lamija Karadža, Aida Ždralović i Berina Huskić) održale su edukativnu radionicu. Ove učenice su učesnice Projekt građanin sa temom „Aktivizam mladih u procesu pomirenja“ a radionica je prva aktivnost njihove inicijative „Ruke govore“.

Na edukativnoj radionici svi prisutni su u opuštenoj atmosferi kroz igrice i dijalog nastojali saznati nešto novo i pokušati dati rješenja za problematiku etničke i vjerske segregacije koja koči pomirenje u BiH. Da bi sve bilo i fotografski zabilježeno pobrinula se Sumejja Cokoja. Ekipa ovog projekta je pobjednička na nivou škole i uveliko se sprema za predstojeće općinsko takmičenje.

Njihova sljedeća aktivnost će se realizovati 30.marta 2019. godine u 12:00h ispred MSŠ Bugojno. Radi se o druženju uz čaj i podjelu promotivnog materijala (letci, naljepnice, handmade narukvice) i mirnoj šetnji koja se planira oko 12:20h. Sponzori ovog projekta su: „Sintetika“ d.o.o. Bugojno i „EASA-R“ Bugojno. Cilj je animirati što više mladih da se uključe u ovaj proces i da se informišu o ovoj problematici kako bi aktivno mogli djelovati. Dođite i podržite ove mlade djevojke koje su začetnice promjena u našem gradu!

Adna Rizvan, informtička i novinarska sekcija.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/