Nogometna euforija u našem gradu: Svi na Jaklić, podržimo Plave dame!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Nakon dugo godina u Bugojnu je jedna od glavnih tema nogomet. Međutim, ne NK Iskra, ne muški nogomet, već onaj koji je u pravoj ekspanziji, ženski.

Ženski nogometni klub Iskra Bugojno nastao je prije tri godine na ideju entuzijasta koji su željeli gradu podariti nešto novo, nešto pozitivno , što je bićemo iskreni trenutno prava rijetkost u našem gradu.

I zaista je krenulo tako, ali što je najbitnije još traje i prema svemu sudeći još dugo će trajati. Vrhunska organizacija, sjajni uslovi za rad ali i ono najvažnije, uspješni rezultati na terenu. Nogometašice Iskre trenutno su na čelu Prve lige Federacije BiH za žene uz devet bodova iz tri utakmice i sjajnu gol razliku 17:1.

Već sutra na svom Jakliću Bugojanke će dočekati vršnjakinje iz Tomislavgrada u okviru 4.kola te pokušati novom pobjedom nastaviti pobjedonosni niz.

–          U klubu vlada zaista sjajna atmosfera, sve igračice su spremne i želimo novu pobjedu. Želimo da pokažemo da smo na pravom putu, da napravimo nešto novo u ovom gradu ali zaista nam za to treba i podrška naših građana. Dođite i podržite ove cure koje igraju srcem za svoj klub, budite njihov 12-ti igrač,  puno će im to značiti, poručili su iz ŽNK Iskra Bugojno.

Meč na stadionu Jaklić  počinje u 16:00 sati, a ulaz je besplatan.

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/