Nekoliko požara za vikend u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nekoliko intervencija zabilježili su bugojanski vatrogasci tokom proteklog vikenda.

U petak, u poslijepodnevim satima, došlo je do požara u naselju Poriče, na parceli na kojoj su zasađene maline i jagode. Vatra je “progutala” zasade na površini od oko tri duluma, a izgorio je i sistem za navodnjavanje. Požar je ugašen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Tri sata kasnije, pripadnici Vatrogasne jedinice u Bugojnu intervenisali su u Kandiji, gdje su gasili vatru koja je zahvatila travu i nisko rastinje.

U subotu navečer zapalio se dimnjak u ulici Begluci, a vatrogasci su u ovom slučaju nadzirali područje kako se vatra ne bi proširila na ostatak objekta.

U pomenutoj ulici u nedjelju ujutro došlo je do požara na tavanu zgrade, kojom prilikom je u jednom od stanova izgorio plafon u kuhinji i kupatilu.

Uzrok ovog požara bio je zapaljen dimnjak.

Mevlida Ridžal / RTV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o