Nastavak 29. sjednice Općinskog vijeća Bugojno u srijedu, 21.10.2015.godine

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U nastavku 29.sjednice Općinskog vijeća Bugojno,a prema već najavljenom dnevnom redu,pred vijećnicima će biti četiri tačke.Općinski parlement bi se, tom prilikom , trebao izjašnjavati o Izvještaju o izvršenju Budžeta općine Bugojno za period od 1. januara do 31. juna 2015 .godine, Prijedlogu Odluke o komunalnim djelatnostima ,incijativi koja će biti upućena prema Zavodu za zdravstveno osiguranje za dobijanje prostora za rad „Udruženja žena liječenih i oboljelih od karcinoma, i Prijedlogu odluke o prodaji građevinskog zemljišta u vlasništvu općine i imenovanju Komisija za provođenje javnog nadmetanja u postupku prodaje nekretnina u vlasništvu Općine.

Inače, prvi dio 29. sjednice Općinskog vijeća,obilježilo je razmatranje i usvajanje više značajnih predloženih akata vezanih za razvoj poljoprivredne proizvodnje na teritoriji općine Bugojno.Radi se o Strategiji razvoja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji općine Bugojno od 2014. do 2019. godine,koja je jednoglasno usvojena kao Prijedlog, uz ocjenu vijećnika da je urađena na najkvalitetniji način.Nakon prezentacije,usvojeni su i investicijski projekat u plasteničkoj organskoj proizvodnji u općini Bugojno:ZZ Poljoprodukt,Općina Bugojno ,SPHERE d.o.o.Sarajevo i ESOF d.d.Donji Vakuf sa aneksom ugovora,Projekat o zajedničkom ulaganju u kooperativnu proizvodnju ZZ Poljoprodukt,Općina ZZ Poljoprodukt,Općina Bugojno i Heko d.o.o.Bugojno i Projekat o zajedničkom ulaganju u kooperativnu proizvodnju:Općina Bugojno i Heko d.o.o.Bugojno .

Tokom sjednice ,vijećnici su podržali i Informaciju o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države u općini Bugojno i Prijedlog Odluke o dodjeli u zakup zemljišta u vlasništvu države u poljoprivredne svrhe na području općine Bugojno.Suada Alibegović imenovana je za člana Upravnog odbora Javne ustanove Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno iz reda uposlenika,a vijećnici su dali i saglasnost na izmjenu cijene boravka djece u Javnoj ustanovi Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno,koja je prema toj odluci smanjena za 25 posto .Naime ,umjesto dosadašnjih 120, roditelji će za poludnevni boravak svojih mališana u bugojanskom vrtiću plaćati 90 KM.

Nacrt teksta Zakona o označavanju naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva nije razmatran, jer je od strane direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove SBK-a vijećnicima ponuđen samo na hrvatskom jeziku. Vijećnici su, naime, zahtjevali da im se on dostavi i na bosanskom jeziku. Takođe ,nisu imenovana ni dva člana Komisije za javno-privatno partnerstvo ,jer je načelnik Općine Bugojno ,ovu tačku povukao s dnevnog reda.

S dnevnog reda skinut je i Prijedlog Odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje Općinske izborne komisije.

Bugojanski vijećnici su podržali i dvije incijative, kojima se traži precizan izvještaj o nedavnoj akciji specijalaca MUP-a SBK-a na području naše općine, odnosno, šta je bio cilj iste, koji su rezultati postignuti, i da li je bilo prekomjerne upotrebe sile,kao i da se pomogne porodici Čehaja iz Kordića, kojoj su u požaru izgorjela štala i poljoprivredne mašine.

Vijećnici su, i ovaj put, postavili brojna pitanja, koja su se, uglavnom, odnosila na različite infrastrukturne projekte i probleme građana.Posebno je tražena pomoć za više radnika preduzeća „Binas“,koji trebaju u penziju.

Na kraju sjednice, načelnik naše općine Hasan Ajkunić vijećnike je informisao o stanju grijanja na području Općine.

Nastavak 29.sjednice Općinskog vijeća Bugojno zakazan je za srijedu, 21.10.2015.godine, s početkom u 10 sati.

rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o