Narod i Pravda Bugojno predstavila kandidate i izbornu platformu

Općinsko povjereništvo Naroda i Pravde Bugojno večeras je u Kristalnoj sali Općine Bugojno predstavilo kandidate i izbornu platformu pred nastupajuće izbore.

Poštivajući mjere predostrožnosti posjetiteljima je prezentovan plan i program djelovanja Naroda i Pravde u Bugojnu te su predstavljeni kandidati za općinsko vijeće Bugojno a nekoliko njih se i obratilo prisutnima.

Moderatorica programa bila je kandidatkinja Naroda i Pravde Bugojno za predstojeće izbore Meliha Mešan.

Prvi kandidat za općinsko vijeće Bugojno ispred Naroda i Pravde koji se obratio jeste Salih Đelilović kazavši između ostalog: “Aktivirao sam se u politiku zbog boraca. Kada govorimo o demobilisanim borcima, jedini spas za borce Bugojna je da podrže Narod i Pravdu i platformu gdje imamo brigu o borcima. Ako pobijedi vladajuća koalicija boraca više nema.

Amel Novalić je ostavio snažne poruke kao najbolji sportista Bugojna i SBK koji je na svojoj koži osjetio nepravdu kada je pred punom Kristalnom salom kazao šta misli, nakon toga su mu se mnoga vrata zatvorila: “Ne prodajite svoj obraz, budućnost svoje djece i sebe za jako, jako sitan novac. Iziđite na izbore i glasajte za ono što vi mislite da je najbolje“.

Ethem Pilić je akcenat problema u Bugojnu stavio na zdravstvo rekavši: “Uništili su nam zdravstvo, kulturu, sport, privredu. Zdravstveni sistem Bugojna je otjerao mnoge koji danas rade po Sarajevu, Travniku, Njemačkoj, Austriji itd. Naši građani nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu, prinuđeni su ići na privatne poliklinike i plaćati usluge. Narod im više ne vjeruje, vrijeme je da spriječimo odlazak mladih i sposobnih, vrijeme je da biramo sposobne a ne podobne. Naši budući vijećnici će se zalagati i biti glas naroda u ovom nepravednom društvu

Predsjednik povjereništva Narod i Pravda Bugojno Armin Čusto je pozvao na bugojansko jedinstvo a ne stranačko: “Hajmo pokazati naše bugojansko jedinstvo da krenemo naprijed, ne stranačko jedinstvo. Mi smo nekada bili grad intelekta, kulture privrede, danas je to sve uništeno i zapušteno. Mi idemo dalje, ka promjenama. Mi ćemo ponuditi novi koncept u kojem neće biti bitno jeste li član stranke ili ne a uživat ćete prava kao i svi ostali. Mi smo glas naroda.

Amel Novalić: Ne prodajite svoj obraz, budućnost svoje djece i sebe za jako, jako sitan novac

Stranka Narod i Pravda Bugojno predstavila kandidate za izbore:Amel Novalić: "Ne prodajite svoj obraz, budućnost svoje djece i sebe za jako, jako sitan novac. Iziđite na izbore i glasajte za ono što vi mislite da je najbolje"

Posted by Bugojno Danas on Ponedjeljak, 19. Oktobar 2020.
Ethem Edo Pilic: Narod kupuju paketima pred svake izbore našim novcem

Ethem Pilić: "Narod kupuju paketima pred svake izbore našim novcem, narod im više ne vjeruje, vrijeme je da spriječimo odlazak mladih i sposobnih, vrijeme je da biramo sposobne a ne podobne. Naši budući vijećnici će se zalagati i biti glas naroda u ovom nepravednom društvu"

Posted by Bugojno Danas on Ponedjeljak, 19. Oktobar 2020.
Armin Čusto: Hajmo pokazati naše bugojansko jedinstvo da krenemo naprijed

Armin Čusto: Hajmo pokazati naše bugojansko jedinstvo da krenemo naprijed, ne stranačko jedinstvo. Mi smo nekada bili grad intelekta, kulture privrede, danas je to sve uništeno i zapušteno. Mi idemo dalje, ka promjenama. Mi ćemo ponuditi novi koncept u kojem neće biti bitno jeste li član stranke ili ne a uživat ćete prava kao i svi ostali. Mi smo glas naroda.

Posted by Bugojno Danas on Ponedjeljak, 19. Oktobar 2020.