SDP: Predstavljen izborni Program ‘Izgradimo Gornji Vakuf-Uskoplje zajedno’

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Besim Ohran, kandidat za načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje na lokalnim izborima 2020, predstavio je danas u Centru za kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje izborni Program ‘Izgradimo Gornji Vakuf-Uskoplje zajedno’ kroz pet segmenata i više od 89 aktivnosti. Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog odbora SDP BiH u Gornjem Vakufu-Uskoplju Edin Gekić. Zbog postojećih epidemioloških mjera, predstavljanju programa je prisustvovao ograničen broj ljudi.

U uvodnom dijelu svog obraćanja, Ohran je kazao da su u stvaranju ovog programa učestvovali brojni intelektualci, eksperti, ali i privrednici i stanovnici ove općine kroz sugestije, savjete i ideje koje su uključene u ovaj dokument. “Pri donošenju odluke za kandidaturu na predstojeći izborima, svoj rad sam planirao za duži vremenski period, a to je podrazumijevalo kreiranje jasnog i konkretnog programa, posvećenost i istrajnost”, rekao je Ohran.

On je naglasio da se općina Gornji Vakuf-Uskoplje nalazi u veoma teškoj ekonomsko-socijalnoj situaciji čiji glavni uzroci su pandemija koronavirusa, ali i nerad trenutnih struktura vlasti u ovoj općini. Podvukao je da suprostavljanje svim izazovima s kojima će se ova općina susretati zahtijeva veoma efikasnu općinsku upravu, dodavši da je potpuna reforma javne administracije u cilju pružanja snažne podrške svim segmentima društva jedna od pet prioritetnih oblasti iz njegovog programa.

Ohran je govorio i o konkretnim mjerama iz Programa koje se tiču unaprijeđenja lokalne infrastrukture, poljoprivrede kao jednog od najvećih potencijala ove općine, podrške lokalnim privrednicima, jačanju i promociji kulturno-historijskih sadržaja u Gornjem Vakufu-Uskoplju i drugim mjerama od suštinskog značaja za unaprijeđenje ukupnog kvaliteta života u ovoj zajednici.

Predsjednik OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje Gekić je naglasio da SDP prihvata ovaj izborni program i da će svi kapaciteti ove stranke biti u službi implementacije tog dokumenta. On je podvukao da stanovnici Gornjeg Vakufa-Uskoplja zaslužuju boljeg načelnika, čovjeka poput Besima Ohrana koji se dokazao kao ekspert, privrednik, ali i političar.

Na navedenom događaju predstavljeni su i kandidati SDP-a za vijećnike u Općinskom vijeću Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, za koje je Gekić naveo da predstavljaju spoj mladosti i iskustva. On je podvukao da podrška ovim kandidatima znači i podršku ideji boljeg Gornjeg Vakufa-Uskoplja, odnosno ideji jednakopravnosti svih građana. Takođe, Ohran i Gekić su potpisali svečanu izjavu kojom su se obvezali na implementaciju izbornog Programa.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/