Nikad veće zatišje pred izbore u Bugojnu!? Šta se sprema?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Izborna kampanja je krenula a u Bugojnu veliko zatišje pred nadolazeće izbore za načelnika Bugojna i općinsko vijeće Bugojno.

Da li će narod izaći u velikom broju jer preovladava veliko nezadovoljstvo u Bugojnu ili će biti nikad veća nezainteresovanost za izbore, pitaju se mnogi analitičari bugojanske politike. Prethodne lokalne izbore 2016. godine nezainteresovanost je bila velika te je glasalo tek 52,77% odnosno 15.657 osoba od ukupno prijavljenih za glasanje 29.672. Ukoliko se trend nezainteresovanosti za izbore nastavi, vladajuća stranka SDA će bez problema doći do novih mandata i nastaviti samostalno gdje je i stala sa svojim partnerom HDZ.

Prilog u tome ide i pojačana aktivnost predsjednika mjesnih zajednica Bugojna koje su godinama optuživali da rade u interesu vladajućih i da su bili ključna snaga za izborne pobjede.

Asfaltiranje, da li ima mjesta pretjeranom zadovoljstvu u 21. vijeku i za nešto za šta postoje sredstva, koja izdvajamo svi.

Pobjednik izbora 2016. godine je bila SDA sa 41,91% odnosno osvojivši 6065 glasova a pravo glasa je imalo 29.672 osoba. Da li se to može nazvati pobjedom u letargičnom društvu kakvo je zahvatilo Bugojno.

Da li je Bugojno spremno za reforme, pokazat će novembar, da li će se narod i dalje prodavati za određeni iznos i naredne 4 godine sastavljati kraj sa krajem, ostaje da se vidi.

Čini se da će ovi izbori u Bugojnu biti transparentniji više nego ikada jer opozicione stranke koje nisu na vlasti najavljuju veliku borbu protiv krađe glasova i otvaranja vreća nakon glasanja gdje se vrše malverzacije skoro svake izbore što je u Bugojnu postala javna tajna još odavno.

Portal Bugojno Danas poziva sve one kojima se ponudi novac ili neki prehrambeni paket u zamjenu za glas odnosno sve one kojima se bude tražilo da slikaju listić za glasanje, neka nam se jave, podijelite sa nama tu priču koju ćemo ispričati masama. Ne dajte svoj glas za 20 KM, ne prodajite budućnost svoje djece.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o