NARANDŽASTO UPOZORENJE Danas u BiH kiša i snijeg, pojačane tegobe kod osjetljivih osoba

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima Bosne sa snijegom.

U sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje se susnježica i snijeg. Intenzivnije padavina u Hercegovini. Očekuje se od 20 do 40, a na jugoistoku Hercegovini do 60 l/m2. Prema kraju dana i u večernjim satima očekuje se slabljenje i prestanak padavina.

Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slab do umjeren, jugozapadni. Dnevne temperature 1 do 5, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana se očekuje prelazak kiše u snijeg. Padavine slabog intenziteta. Dnevna temperatura oko 4 stepena Celzijusa.

Pogoršanje vremenskih prilika praćeno padavinama i nižim temperaturama, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze.

Negativni uticaj promjene postepeno će slabiti ka sjeveroistoku, a sa približavanjem noći opšta slika će se djelimično popraviti u cijeloj zemlji. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku osjet hladnoće će biti izraženiji, stoga je neophodno prikladno se odjenuti, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/