MUP SBK u akciji: Racije i pretresi u Bugojnu, Donjem Vakufu i Busovači

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Pripadnici Uprave policije MUP Srednjobosanskog kantona, tokom protekle noći nastavili su sa intenzivnim preventivno-represivnim aktivnostima na suzbijanju i sprečavanju raznih oblika krivičnih djela i prekršaja, te očuvanja povoljnog stanja sigurnosti na području ovog kantona.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, aktivnosti su provedene na području cijelog kantona, a poseban akcenat dat je na područje Bugojna, Donjeg Vakufa i Busovače, gdje je bila angažovana i Jedinica za specijalističku podršku. Izvršen je pregled i kontrola rada više ugostiteljskih objekata, vršena je pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu kriminogenih osoba, pronalaska oružja i eksplozivnih materija, opojnih droga i drugih predmeta i materija koje se mogu dovesti u vezu sa raznim krivičnim djelima.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti ukupno je kontrolisano 958 vozila i vozača, pregledano je 484 vozila, iz saobraćaja je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ili bez položenog vozačkog ispita isključeno osam vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su tri vozila.

Uručeno je ukupno 211 prekršajnih naloga, a jedan vozač je uhapšen zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Tokom provođenja pojačanih aktivnosti došlo se do veoma značajnih operativnih saznanja koja se mogu koristiti u planiranju sličnih aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

faktor.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o