“Medijska pismenost”-učenički projekt na Dan Elči Ibrahim-pašine medrese

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Učenice i učenici Elči Ibrahim-pašine medrese od ove školske godine krenuli su sa radom u okviru Medijske sekcije pod rukovodstvom profesorice Đenane Bajraktarević. Projekat pod nazivom “Medijska pismenost” realiziran je kratkim prilogom u kojem se željelo istaći da: “Mladi danas odrastaju u specifičnom medijskom okruženju, usljed novih medijskih tehnologija koje se stalno usavršavaju, potrebama online nastave, i u konačnici usložnjavaju. Ipak, ono što je realnost i istina jeste da su mediji postali dio naše svakodnevice i to u svim aspektima života.”-istakla je Bajraktarević.

Projekat “Medijska pismenost” pokrenut od strane mladih novinara Elči Ibrahim-pašine medrese je ugledao svjetlo dana, upravo na Dan Škole, a učenici su iskazali nužnost upoznavanja sa načinima korištenja medijskog sadržaja, razlikovanja dobrih od potencijalno štetnih medijskih sadržaja, ukazivanja na bitnost medijskog opismenjavanja kako učenika tako i roditelja, te nužnost digitaliziranja bibliotečkog materijala radi lakšeg pristupa sadržajima koje nudi biblioteka Medrese.

Tim povodom anketiralim su građane Travnika, i uradili anketu na nivou škole koja je pokazala rezultat kojeg možete vidjeti u video prilogu. Učenice i učenici su uz idejnu podršku profesorice Đenane Bajraktarević, i tehničku realizaciju Akifa Kasumovića realizirali prilog koji se nalazi na linku.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o