Četiri godine od smrti Selme Agić i Edite Malkoč: Isto je kao i prvog dana

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu obilježena je četvrta godišnjica smrti Selme Agić i Edite Malkoč. Članovi porodica, prijatelji i kolege studenti položili su cvijeće na spomen-ploču nedaleko od mjesta tragedije.

Sanjin Sefić, koji je upravljao vozilom i izazvao nesreću i smrt dvije studentice, u septembru 2018.godine je osuđen na 14 i po godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora.

“Ovo je najveća presuda do sad izrečena, mada mi nismo zadovoljni. Nama je isto kao i prvog dana, danas, nakon četiri godine”, rekao je Enes, otac Edite Malkoč.

Drugostepena osuda na 17 i po godina zatvora za Sanjina Sefića neće izbrisati bol, ali može u izvjesnoj mjeri vratiti vjeru u pravosuđe. Žalba na drugostepenu presudu je upućena, a novo ročište je krajem ovog mjeseca.

“Nama naš bol ostaje, a vrijeme ide dalje, mi se moramo prilagođavati. Kako to objasniti nekom ko to nije doživio?”, izjavio je Amir, otac Selme Agić.

Podsjetimo, Sefić je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Klix.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o