Kadeti Iskre počeli pripreme, cilj ostanak na prvom mjestu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Kadeti NK Iskra u ponedjeljak su  i zvanično  započeli sa pripremama za drugi dio sezone u Omladinskoj ligi Centar. Iskrine nade nakon prvog dijela postigle su veliki uspjeh, s obzirom da se nalaze na prvom mjestu sa 38 osvojenih bodova, šest više u odnosu Žepče i tešanjski Tošk.

Prozivka je odrađena, krenuli smo sa treninzima i plan je da kroz ovih 6-7 sedmica dignemo fizičku spremu na jedan zavidan nivo i da zadržimo prvo mjesto koje trenutno držimo na tabeli. Problem je svakako ukoliko dođe do snježnih padavina, ali ne samo nama nego i većim klubovima, međutim,  mi se nadamo da će nas vrijeme poslužiti. Ako i zapada snijeg imamo i taj aerobni dio i prilagoditi ćemo se uslovima, ističe trener kadeta Iskre Senid Kulaš.

– Na broju imamo 20 igrača, s tim da su neki opravdano odsutni ali i oni će se priključiti brzo. Mslim da ova ekipa može puno više, a to puno više znači da osvajanjem prva dva mjesta u ovoj ligi idemo na završnicu takmičenja gdje sudjeluju i ostali učesnici liga, jer ovdje imamo četiri omladinske lige, dodao je Kulaš.

Treba istaći i to da ja ova selekcije ima nekoliko ekstra talentovanih nogometaša, a tu svakako vrijedi izdvojiti Anesa Mašića, Elvira Durakovića, Erdina Alkića, Adnana Tajara i druge, a neki od njih  priključiti će se pripremama seniorske momčadi krajem februara.

Također, trener ove selekcije Senid Kulaš, najavio je oproštaj od aktivnog igranja te u drugom dijelu sezonu neće nastupati za seniorsku momčad. Perspektivni trenerski stručnjak tako će imati mnogo više vremena za rad sa mladim nogometašima a sve u cilju ostanka ekipe na prvom mjestu.

Kadeti Iskre počeli sa pripremama za drugi dio sezoneFoto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 11. Januar 2016

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/