Juniori Iskre spremni za nove uspjehe, glavne uzdanice Omerinović, Ivković, Bešagić…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

I juniori NK Iskra započeli su sa pripremama za drugi dio sezone, u kojoj ih očekuje veliki posao. Naime, plave nade jesenji su šampion sa 32 osvojena boda, sa samo jednim više u odnosu na vršnjake Bosna Seme.

Trenerima Samiru Vrbanu i Harisu Alispahiću prozivci se odazvalo 20 nogometaša, a plan je da ekipa trenira tri dana a zatim jedan dan odmora.

–      Drugi dio počinje 6.marta i do tada ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo. Sigurno da će dva –tri naša člana priključiti se seniorima, ali na nama je da bude što spremniji za zadatke koji nas očekuju u drugom dijelu sezone. Osim lige, plasirali smo i u završnicu juniorskog kupa naše zemlje i želimo se pokazati u što boljem svijetlu, kazao je Vrban.

Treba istaći i to da Vrban i Alispahić u drugom dijelu sezone neće moći računati na Edvina Zeca koji se oporavlja od neugodne povrede, ali ova selekcija ima nekoliko blistavih talenata u koje svi vjeruju.  Tu svakako vrijedi izdvojiti ekstra talentovanog Eldara Omerinovića, najboljeg strijelca ekipe, te Muzafera Ivkovića koji je ove zime i boravio u Njemačkoj te zadovoljio čelnike jednog kluba u toj zemlji.  Svojim partijama istakao se i dragulj u veznom redu Armin Bešagić, koji je bio i član  Akademije FK Sarajevo.

Juniori Iskre na Jakliću startali sa pripremamaFoto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 11. Januar 2016

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/