Izetbegović i Erdogan razgovarali telefonski: Turski lider uputio posebnu zahvalnicu BiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Lider SDA Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o posljedicama razornih zemljotresa koji su pogodili ovu državu.

Izetbegović je iskazao saučešće porodicama stradalih, predsjedniku Erdoganu i građanima Republike Turske zbog gubitka ljudskih života i velikih razaranja prouzrokovanih katastrofalnim potresima. Povrijeđenima je poželio brz oporavak.

Erdogan se zahvalio spasilačkim timovima iz Bosne i Hercegovine na požrtvovanom angažmanu pri spašavanju preživjelih i izvlačenju tijela stradalih, a posebno se zahvalio građanima Bosne i Hercegovine na nesebičnoj pomoći žrtvama zemljotresa.

Pogledajte više na linku.

Turska se od šestog februara gotovo svakodnevno suočava sa zemljotresima koji za sobom ostavljaju ogromnu štetu, kako materijalno, tako i u vidu gubitaka ljudskih života.

Građani Bosne i Hercegovine odmah su pokazali svoju solidarnost sa građanima u Turskoj, ali i Siriji koja je također pogođena razornim zemljotresima. U našoj zemlji u toku su humanitarne akcije prikupljanja pomoći za ugrožene, a važno je naglasiti da su spasilački timovi iz BiH među prvima otputovali u Tursku i dalji svoj doprinos u spašavanju žrtava.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/