Bugojanci položili test humanosti, kamion putuje u Tursku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bosna i Hercegovina ne miruje u pomaganju narodima koje je pogodio razorni zemljotres. Spasioci se vraćaju, a novi konvoji odlaze. Nova četiri kamiona sa najpotrebnijim stvarima krenula su iz Sarajeva u Tursku.

Test humanosti bosanskohercegovački narod je položio. Sada ga potvrđuje. Nekoliko pripadnika Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine zaputilo se u Tursku. Vođa tima, Jasmin Nikšić, kaže da je glavni cilj obići razorena područja i pružiti pomoć.

“U bazama operacije Crvenog polumjeseca Turske vidjeti koje su to potrebe i da li postoji još neki od načina kako mi možemo pomoći našim kolegama u Turskoj”, kaže Jasmin Nikšić iz Crvenog križa FBiH.

Zajedno sa njima, kreće i humanitarna pomoć u vrijednosti od pola miliona KM.

Još četiri kamiona prevoziće specifične artikle put Turske. Krajnja destinacija je Gaziantep.

“Radi se o šatorima, vrećama za spavanje, madracima, spužvama, dekama, agregatima, jastucima, dušecima, posteljinama, sve ono što je sad najnužnije onima koji su van svojih domova nakon zemljotresa. Ovo je prvi kontingent, mi već naredne sedmice šaljemo druge kontingente”, kaže Namik Hodžić iz Crvenog križa FBiH.

Noć ranije, u turski grad Idirne krenuo je konvoj od 54 šlepera, koje je prikupilo udruženje Pomozi.ba. Minimalna vrijednost prikupljene pomoći je oko 6 miliona KM. A do tih brojki stiglo se malim koracima. Građani su danima davali koliko su mogli, čini se i više od toga.

91-godišnja baka Milka. Iako je u stanju potrebe, izdvojila je simboličan prilog da pomogne turskom i sirijskom narodu.

Humanost na djelu, pokazali su i drugi. Nove šlepere sa donacijama pripremili su i volonteri i građani Hadžića.

N1

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/