Hiljade Bugojanaca odalo počast Selmi Agić i Editi Malkoč

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Večeras u 20:00 na Gradskom trgu odana je počast našoj tragično preminuloj sugrađanki Selmi Agić iz Bugojna i Editi Malkoč iz Bosanske Krupe .

Na mirnom okupljanju bilo je više hiljada građana koji su na taj način iskazali podršku porodicama i zatražili odgovornost i sigurnije uslove u saobraćaju. Građani traže preispitivanje zakonskih regulativa kojima se reguliše sigurnost u saobraćaju.

Okupljeni građani su se uputili na mirnu šetnju preko ulica Kulina bana, Wagnerova nakon čega su došli ispred bugojanske Gimnazije gdje je Selma pohađala srednju školu te odali počast preminuloj Selmi.

Bugojanci su se uputili ponovo na Gradski trg gdje se načelnik Bugojna Hasan Ajkunić zahvalio prisutnima na podršci te je Bugojno uz pomoć portala Bugojno-danas.info i načelnika Bugojna pokazalo da ima dušu i srce.

Haris Barjakterević također student nije uspio sakriti suze dok je govorio za Anadolu Agency.

Moja kolegica, moja drugarica sa kojom sam odrastao je poginula sinoć u saobraćajnoj nesreći. Šta da Vam kažem? Tuga je zahvatila cijelo Bugojno. Jednostavno ja još uvijek ne mogu da prihvatim da je više neće biti. Zajedno smo gradili naše djetinjstvo. Vlasti bi morale više računa povesti o sigurnosti građana jer nažalost u kasnim večernjim satima naše ceste postaju automobilska trkališta” kaže Haris Bajraktarević.

Almir Karadža je također poznavao Selmu Agić.

Ovdje smo se okupili da mirno protestiramo zbog smrti naše sugrađanke koju je zgazio “tatin sin”. Smatram da policija mora više računa voditi o sigurnosti građana u saobraćaju, a one koji voze iznad propisane brzine treba daleko strožije kažnjavati“, navodi Karadža.

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.602861406552859.1073741855.585640981608235&type=1&l=9a10662f51” mbottom=”50”]

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/