MORBIDNO: Ne nasjedajte: Lažni profil Sanjina Sefića na Facebooku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U trenutku kada sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini tragaju za Sanjinom Sefićem koji se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su stradale dvije osobe, neko je odlučio napraviti profil na Facebooku sa njegovom fotografijom i napisati status u kojem on navodno piše “Sve ce ovo jednom proc svi me traže a niko ne zna gdje me krije noc !”

Teško je povjerovati da je Sefić tokom jedne od najopsežnijih potjera u poslijeratnoj BiH sjeo za kompjuter, napravio profil i objavio status u kojem se izvinjva porodicama poginulih, priznaje da je vodzio 100 kilometara na sat u trenutku udara i da nije ubica kako ga novinari nazivaju.

Da se radi o lažnom profilu govori i činjenica da je na navedenom profilu umjesto Sefić, kako mu je pravo prezime, izvjesna osoba koja se predstavlja kao osumnjičeni, napisala “Sejfić”. Ovakav morbidan potez u najmanju ruku trebao bi biti predmet istražnih organa.

Ovakav morbidan potez u najmanju ruku trebao bi biti predmet istražnih organa.

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna. One su u 21:40 prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda. Sefić se nakon što je uradio dvije studentice dao u bijeg, a sve policijske agencije u našoj zemlji uključile su se u potragu za njim.

Građani Sarajeva su danas organizovali mirne proteste ispred Vlade Kantona Sarajevo te tražili ostavke zvaničnika ove institucije, a Vlada KS održava vanrednu sjednicu.

Također, večeras će sa početkom u 20 sati u blizini Zemaljskog muzeja biti održani mirni protesti.

434

432222

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/