FOTO: Svečano otvoren Treći Bugojanski Božićni sajam

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je u našem gradu svečano otvoren Treći Bugojanski Božićni sajam koji će trajati tri dana. Otvorenje je održano uz nastupe etno skupine “Čuvarice” iz Prozor Rame, folklorne skupine HKD Kandija, folklorne skupine HKD Napredak Bugojno, te riječi dobrodošlice domaćina sajma.

–          Ovo je zaista poseban dan i moram iskazati veliko zadovoljstvo što grad Bugojno ima u svojoj ponudi jedan ovakav događaj kao što je Božićni sajam. Bugojanski Božićni sajam postaje iz godine u godinu sve atraktivniji i izazovniji kako samim izlagačima koji su došli iz cijele BiH, tako i samim posjetiteljima koji zasigurno neće ostati ravnodušni na ovogodišnji ponuđeni kulturnim program kao i samom ponudom 24 izlagača koliko se prijavilo na javni natječaj. Izlagači će u svojoj bogati ponudi ponuditi razne rukotvorine, igračke, pletiva, čestitke, nakit, fotografije, domaće specijalitete pa sve do proizvoda kao što su kreme, šampioni i tradicionalno  božićno jelo kao što je keške. Tu je i  bogat kulturno umjetnički program što zaista govori da se radi o jednom od  kvalitetniji božićni sajama  u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Ovom prigodom bi se zahvalio svima koji su pomogli u donošenju božićnog ugođaja u naš grad Bugojno, prvenstveno načelniku Hasanu Ajkuniću, župniku fra Zoranu Tadiću, HVO volonterima i svima koji su pomogli na bilo koji način. Želim vam čestit i blagoslovljen Božić kao i svako dobro u nadolazećoj godini, kazao je Antonio Džolan, predsjednik Ogranka matice Hrvatske u Bugojnu.

 

–          Mi svi živimo za djecu i hvala Bogu da nam oni šalju poruku igre i pjesme i mislim da će znati graditi ovaj grad i ovu regiju te državu Bosnu i Hercegovinu. Našem Antoniu želim da se zahvalim kao i Organizacionom odboru matice Hrvatske što na ovaj način uveseljavaju sviju nas. Ne uveseljavaju samo jedan narod već čitav narod i narode Bugojna i Bosne i Hercegovine. Dragi moji prijatelji čuvajmo svoju tradiciju jer ljudi koji znaju čuvati svoju tradiciju imaju i sigurnu budućnost. Želim da vam čestitam prije svega predstojeći blagdan Božić da ga provedete u krugu porodica, prijatelja i komšija, i da imate još  srećnijih dana u budućnosti. Svima Bugojancima i Bugojankama želim da čestitam predstojeću  Novu godinu  i  da nam 2016.godina bude bolja od 2015.godine, kazao je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić i sajam proglasio otvorenim.

Generalni pokrovitelj ovog sajma je upravo načelnik Hasan Ajkunić.

Svečano otvoren Treći Bugojanski Božićni sajam Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 18. prosinca 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/