Općina Bugojno uručila zahvalnice za dva hrabra pripadnika Policijske stanice Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je u zgradi Općine Bugojno održan prijem te su uručene zahvalnice za dva pripadnika  Policijske stanice Bugojno Emira Ćefe i Enesa Šehića koji su učestvovali u spektakularnom i uspješnom spriječavanju pokušaja krađe ukradenog vozila koje se desilo u mjesecu septembru u našem gradu.

Ćefo i Šehić su 12.09. po dojavi presreli kradljivca automobila  te blokirali put, ali kradljivac se nije zaustavio te je direktno krenuo na policajca Ćefu koji se uspio spasiti, ali je ipak zadobio tjelesne povrede. Inspektor Šehić upotrijebio je pištolj te preciznim hicima pogodio u gume ukradenog vozila, a zatim je nešto kasnije u šumi kradljivac i  uhapšen.

Vijećnik Općinskog vijeća Bugojno Viktor Dundović pokrenuo je incijativu o pohvali ove dvojice hrabrih policajaca što su usvojili svi vijećnici Općinskog vijeća Bugojno. Danas im je načelnik Hasan Ajkunić sa svojim pomoćnicima uručio zahvalnice i pružio riječi podrške zbog toga što su rizikovali svoje živote u zaštitu imovine građana Bugojna.

–          Ovom prilikom bi se zahvalio Općinskom vijećniku Viktoru Dundoviću koji je prepoznao našu borbu protiv kriminala i zaštite građana imovine Bugojno te smo tom prilikom lišili krimanalca koji je predstavljao veliku opasnost za općinu Bugojno. Također zahvaljujem se načelniku Ajkuniću i Općinskim vijećnicima što su nam dodjelili  nagradu i prepoznali naš rad, kazao je policajac Emir Ćefo.

–          U ime Ministarstva unutrašnjih poslova  Srednjobosanskog kantona zahvaljujem se načelniku Hasanu Ajkuniću, predsjedavajućoj Općinskog vijeća Bugojno a posebno gospodinu Viktoru Dundoviću koji je prepoznao rad policijskih službenika. Na današnjoj dodjeli priznanja ukazana je vrijednost i značaj rada policijskih službenika, a i u budućnosti ćemo nastaviti sa kontinuiranim radom, dodao je inspektor Enes Šehić.

–          Ovo sve pokazuje da Bugojno ima ponosne ljude i Policijsku upravu  na koju trebamo svi biti ponosni. Meni je danas zadovoljstvo i čast da smo primili ova dva momka i ovo je malo priznanje za ono što su oni uradili. Želim da se zahvalim našem Ministarstvu SBK, federalnom ministru Čampari s kojima sam razgovarao kako popraviti ovu sigurnost u ovim teškim vremenima. Nama je još uvijek na pamet teroristički čin koji nam se desio i vjerujte bez jake organizacije i uvezivanja sistema mi ne bi izašli jači, kazao je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Zahvalnica je uručena i Policijskog stanici Bugojno za doprinos sigurnosti građana Općine Bugojno.

Općina Bugojno uručila zahvalnice hrabrim policajcima Emiru Ćefi i Enesu Šehiću Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 18. prosinca 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/