Dvije intervencije bugojanskih vatrogasaca na “šupljoj kući”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sinoć i jutros, u dva navrata, pripadnici Vatrogasnog društva Bugojno intervenisali su na gašenju požara na tzv.-noj „šupljoj kući “ koja se nalazi u Sultan Ahmedovoj ulici , u neposrednoj blizini Vatrogasnog društva.

Prvu intervenciju na ovom godinama napuštenom stambenom objektu vatrogasci su imali juče u 18 sati. Vatrom su bile zahvaćene prizemne i podrumske prostorije, a vatrogasci su potpuno lokalizovali požar u 21 sat. Na istom objektu, a po dojavi patrole policije, vatrogasci su intervenisali i jutros u 5 sati. Po riječima Nijaza Jusufspahića, komandira vatrogasne jedinice, ovog puta vatra je zahvatila prvi sprat i krovnu konstrukciju. Ovaj požar vatrogasci su ugasili za 30 minuta , a tokom cijelog dana su bili priključeni na hidrantnu mrežu u neposrednoj blizini, te vršili nadgledanje objekta.

O uzrocima ovog požara još nema informacija , a više će biti poznato nakon istražnih radnji pripadnika kriminalističke policije PU Bugojno i inspektora zaštite od požara.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/