Dragan Bursać u Bugojnu promovisao knjigu PTSP spomenar

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

U Maloj sali KSC-a Bugojno održana je promocija knjige PTSP spomenar, autora Dragana Bursaća.

Ova knjiga poznatog bosanskohercegovačkog novinara i publiciste, koji je prošle godine za svoj rad primio “evropskog Pulicera” – European Press Prize 2018, već mjesecima zauzima prvo mjesto na listama najtraženijih knjiga u knjižarama i – online prodaji.

U pričama piše o ratu. To je zapis o mučenjima, teškoćama i ličnim borbama. O ovom posljednjem ponajviše.

“Ja sam je pisao da bude samo moja priča. Ispostavilo se da hiljade ljudi ima gotovo identične priče, što nam nešto govori o našem društvu. Mi jesmo društvo koje ima PTSP poremećaj, ali i društvo koje se može popraviti”, izjavio je Bursać.

Kako sam autor kaže, jer je PTSP bolest od koje je i sam patio, još nedovoljno siguran da ju je potpuno izliječio.

Bursać je odrastao u Bosanskom Petrovcu gdje je završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Sremskoj Mitrovici. Godine 2002. je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Banja Luci. Profesor je filozofije i sociologije. Novinarstvom se bavi od 1998. godine, a nakon diplomiranja počinje raditi kao novinar na Radio Banjaluci, zatim kao novinar i kolumnista na BUKA portalu. Redovito piše kolumne i za mnoge druge bosanskohercegovačke medije.

Moderatorica promocije je bila Vedrana Kisić-Alagić, profesorica bosanskog jezika i književnosti.

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/