U Bugojnu organizovano predavanje na temu „Karcinom dojke“

https://www.bugojno-danas.info/

U okviru partnerskog projekta ” Think- pink- zajedno smo jedno”, pod nazivom Program osnaživanja zdravlja žena, Udruženje oboljelih i liječenih od tumora dojke “DONNA” Bugojno sinoć je u prostorijama Udruženja “Burma” Drvetine , organizovalo predavanje na temu „Karcinom dojke“. Predavanje je održao spec.opće hirurgije dr. Jusić Nedžad.

Tokom predavanja spec. opće hirurgije dr. Jusić Nedžad govorio je o vrstama karcinoma dojke, dijagnostici ultrazvukom, mamografom i drugim savremenim dijagnostičkim aparatima, kao i hiruškim i onkološkim tretmanima u liječenju bolesti. Još jednom je upozorio da je rano otkrivanje bolesti od velike važnosti za izlječenje.

Podizanje svijesti o ranom otkrivanju bolesti je cilj projekta u sklopu kojeg je Udruženje oboljelih i liječenih od tumora dojke „Donna“ realizira predavanja na temu „Karcinom dojke“- kazala je Nihada Hadžić , predsjednica Udruženja Donna. Pojasnila je da je u sklopu projekta „Think-pink-zajedno smo jedno“ planirano održati 6 predavanja i 3 radionice za članice Udruženja.

Predavanje je zainteresovalo mnoge mještane, koji su za ovo druženje i predavanje pripremile i zakusku, u kojoj su uživali svi posjetitelji, po završetku predavanja.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/