Denis Bećirović zvanično kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Denis Bećirović će biti kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na oktobarskim izborima. Ozvaničeno je to na današnjoj Konvenciji SDP-a u Sarajevu.

Odluka o Bećirovićevoj kandidaturi zvanično je donesena danas u sarajevskom Domu mladih nakon višesedmičnih unutarpartijskih nominacija i referenduma na kojem je pravo glasa imalo blizu 43.000 članova od 24. do 26. maja ove godine.

Najveći broj članova SDP-a glasao je za aktuelnog potpredsjednika SDP-a i zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Iako ranije nije želio detaljnije komentarisati mogućnost kandidature, on će se i zvanično u oktobru boriti za mjesto u Predsjedništvu BiH, što se moglo pretpostaviti s obzirom na veliku podršku njegovih partijskih kolega koji su Bećirovića sve vrijeme dovodili u kontekst kandidature.

“U SDP-u BiH jasno je da niko od nas nije pametan kao svi, da se o ovom važnom pitanju moramo konsultovati s građanima koji imaju članske karte SDP-a. Veoma je važno da to smatra i Denis Bećirović s kojim smo razgovarali iz razloga što je dobio najviše kandidatura. To je važno jer time dokazuje da je demokrata”, izjavio je ranije za Klix.ba gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U SDP-u su sve vrijeme naglašavali važnost demokratskog izbora kandidata.

“Svaki član SDP-a BiH ujedno može biti i kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali 43 hiljade ljudi će odlučiti ko je to”, rekao je uoči Konvencije Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH i predsjednik referendumske komisije.

Denis Bećirović je rođen 1975. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 1998. godine, postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je upisao 2000. godine, a ispite okončao 2002. godine. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2004. godine, a doktorirao na istoj visokoškolskoj ustanovi šest godina kasnije.

Pored pozicija u SDP-u i Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, obnaša funkcije člana Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma i člana Interparlamentarne unije Parlamentarne skupštine BiH.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o