Predstavljanje književnog i naučnog rada Sabahudina Hadžialića na Festivalu BARSKI LJETOPIS, u Baru, Crna Gora

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Na poziv selektora književnog programa Barskog ljetopisa, Mr.sci. Miluna Lutovca, a na prijedlog Dr.sci. Gordane Leković, gl.i odg. urednik DIOGEN pro kultura magazina (est.2009.g.), Doc.dr.sci i Dr. Honoris Causa Sabahudin Hadžialić je, uz iskreno zadovoljstvo, prihvatio poziv i njegov književni i naučni rad će biti predstavljen tokom ljetnog programa Barskog ljetopisa, u 20:00 sati, nedjelja, 1.7.2018.g.

Moderator večeri će biti Dr.sci Gordana Leković.

Festival Barski ljetopis je sveobuhvatna manifestacija Kulturnog centra Bar, koja promoviše kulturu i vrijedne umjetničke sadržaje karakteristične za Bar i Crnu Goru, i okuplja eminentne stvaraoce iz Crne Gore, regiona i svijeta.

Festival već tri decenije opstaje kao ključna manifestacija barskog ljeta. Njegujući viševjekovnu tradiciju grada i duh zajedništva, a osluškujući potrebe modernog doba, Ljetopis je davno postao potvrđeni svjedok razvoja crnogorske kulture.

Koliko dosljedan i odan svojoj u začetku profilisanoj suštini i prirodi, utoliko je uspijevao i da izađe iz svojih pređašnjih okvira, odgovori na potrebe novih stvaralačkih zamaha i sačuva funkciju prepoznatljive umjetničke perspektive sveukupne crnogorske scene. Zato je uvijek nailazio na bezrezervno povjerenje i posvećenost publike prvenstveno Bara, a potom i cjelokupne Crne Gore. Ne zaboravljajući na potencijale i osobenosti prostora na kome je iznikao, Ljetopis je neizostavno ostavljao nemjerljiv doprinos konceptu edukativnog turizma u našoj zemlji, pa je tako svoje posjetioce uspješno nalazio i među gostima iz cijelog svijeta: http://www.barskiljetopis.me/o-nama/festival/ .

Sabahudin Hadžialić je objavio 24 knjige (poezije, proze – drame, kratke priče, aforizmi, roman; esejistika; udžbenici, u BiH, Srbiji, Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj i SAD-e a njegova poezija, proza i esejistika je preveda na 25 jezika svijeta, uz objavu udžbenika i u Italji, 2017.g.).
Informacije o našem uredniku: http://sabihadzi.weebly.com

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/22/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-22-8-25-8-2019/'