Novi sportski kolektiv u Bugojnu – MNK Iskra-Vrbas “Klub koji pripada navijačima“

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Obraćamo Vam se ovim putem kako bi Vas obavjestili da je u Bugojnu održana osnivačka skupština futsal kluba MNK Iskra-Vrbas Bugojno, na kojoj su članovi Skupštine jednoglasno izglasali i usvojili Statut kluba, izabrali predsjednika skupštine, predsjednika kluba i članove Izvršnog odbora, te usvojili Program i ciljeve rada za 2018.godinu.

Naime, grupa sportskih radnika je u proteklom periodu ispunila sve potrebne uvjete koji su bili potrebni kako bi na Redovnoj Skupštini Nogometnog saveza SBKklub postao registrovan i prihvaćen od strane Skupštineu članstvo Nogometnog saveza SBK.

MNK Iskra-Vrbas je klub koji će funkcionirati prema članskom modelu upravljanja gdje članovi kluba, ujedno i njegovi vlasnici, na demokratskim izborima biraju svoje rukovodstvo, a poslovanje kluba je u potpunosti transparentno. Glavni cilj kluba je okupljanje svih navijača Iskre te promoviranje futsala kao sporta. Cilj kluba je da bude samoodrživ i neovisan. Sva finansijska sredstva koja klub stekne ulažu se isključivo u razvoj kluba i njegovih sportskih sekcija, ali i društveno korisnih i humanitarnih aktivnosti u općini Bugojno.

Klub je osnovan sa ciljem da okupimo sve ljubitelje malog fudbala na Gornjevrbaskoj regiji. Da cijeli kraj okupimo na jednom mestu, da nedelja, dan kada igramo naše utakmice, bude jedan porodičan dan. Da svoje mjesto u dvorani zauzmi naši navijači, i prijatelji kljuba koji bi svoju djecu upoznali sa futsalom, sportom koji je u ekspanziji, ne samo u BiH, već i u svijetu.

Odabir boja kluba, plava i bijela, rezultat su poštivanja osnivača prema dugogodišnjoj tradiciji i radu NK Iskra Bugojno, ali i miroljubive želje i namjere osnivača da po jednu od osnovnih boja oba kluba spoji u jedno i potpomogne njihovo zajedništvo.

Nadam se da će ova sportska priča biti uspješna, i pozivamo sve sportaše, igrače malog nogometa da se pridruže našem klubu. MNK Iskra-Vrbas krasi zajedništvo i pozitivno druženje.

Članovi uprave kluba kreću u daljnju organizaciju kluba koji će sljedeće sezone nastupati u Prvoj futsal ligi FBiH. Pozivamo sve sponzore, prijatelje kluba, predstavnike vlasti da prepoznaju ovaj projekat.Također, ovom prilikom želimo da pozovemo na sportsku suradnju sve futsal klubove u BiH kao i regionu, a kako bi zajednički doprinjeli popularizaciji i razvoju futsala.

MNK Iskra-Vrbas

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o