Delegacija SDA u Stocu: “Nije dobro da Hrvatska podržava samo jedan narod u BiH”

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) predvođena potpredsjednikom stranke i zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, Šefikom Džaferovićem, posjetila je danas građane Stoca te se sastala sa predstavnicima Inicijative za Stolac.

Džaferović je tom prilikom kazao kako su došli da daju podršku svim građanima Stoca te Inicijativi za Stolac na stabiliziranju situacije u Stocu na suživotu, međusobnom razumijevanju te uspostavi atmosfere koja će omogućiti fer i korektne i isključivo zakonite izbore za lokalnu vlast u ovom grsu na Bregavi.

– Insistiramo na utvrđivanju svih činjenica koje su dovele do prekida izbora u Stocu. Više je nego očigledno da je jedan dio lokalne administracije pokušao da učestvuje u izbornim prevarama, jer se drugačije ne može objasniti činjenica da se na biračkom spisku nalaze imena umrlih, da se pristupa glasačkim mjestima sa dokumentima koja nisu validna po preporukama CIK-a, kao i da se utvrde nalogodavci jednog takvog postupanja, dakle postupanja koje je vodilo očigledno pokušaju izborne prevare – naglašava Džaferović.

Tom prilikom je pozvao CIK da poništi izbore u svim mjestima u Stocu i da što prije zakaže nove izbore uz pojačanu superviziju. Osvrnuo se i na posjetu delegacije Republike Hrvatske kazavši kako nisu ispoštovane predviđene procedure posjete.

– Ne znam da su se ispoštovale procedure posjete delegacije Republike Hrvatske Stocu. S druge strane nije dobro davati podršku samo jednom narodu u BiH. Zvaničnici susjednih zemalja su dobrodošli, ali moraju se ispoštovati procedure- poručio je Džaferović.

1000_1476029499sda_3

(Faktor.ba)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/