Facebook uveo nove – velike promjene u načinu rada

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Od ponedjeljka prošle sedmice, Facebook je uveo kapitalne promjene koje su konkurencija brojnim servisima koji zarađuju milione od online trgovine.

Iako noviteti još nisu dostupni na Balkanu, trgovina na Facebooku je sada moguća, a kontrira eBayu i Amazonu. Osim virtuelne tržnice, sigurne poruke koje niko ne može pročitati osim osoba kojima su namjenjene, Messenger za zemlje sa sporijim internetom, lakša komunikacija vlasnika kompanija sa kupcima – noviteti su koje je kompanija Facebook predstavila u proteklih mjesec dana.

Noviteti su kreirani za one koji prodaju i kupuju, stoga je Facebook poodavno prerastao okvira jedne ‘obične’ društvene mreže.

Novine koje će žitelji Balkana čekati još neko vrijeme dostupne su u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu, isključivo na mobilnim aplikacijama.

Aplikacija je besplatna i ne postoji ograničenje broja stvari koje se prodaju, što je drugačije u odnosu na, primjerice, eBay, koji naplaćuje korištenje i objavu. No, stručnjaci za online komunikaciju upozoravaju da je loše što ne postoji način da se suzbiju prevaranti – oni, koji, primjerice, prodaju robu koja ne postoji, ili čak pedofili, koji bi mogli koristiti iste alate da bi se susreli s mladim korisnicima mreže.

No to nije sve. Facebook prema tvrdnji ‘gazde’ Zuckerberga uskoro će razviti sopstvenu virtuelnu realnost, jer su prije dvije godine kupili Oculus VR kompaniju, a sam vlasnik kompanije smatra da virtuelna stvarnost je iduća najvažnija tehnologija za komunikaciju.

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/